Restaurant The College Hotel in Amsterdam


Restaurant The College Hotel
Restaurant The College Hotel 1
Restaurant The College Hotel 2
Restaurant The College Hotel 3
Restaurant The College Hotel 4
Restaurant The College Hotel 5
Restaurant The College Hotel 6
Restaurant The College Hotel
Restaurant The College Hotel 1
Restaurant The College Hotel 2
Restaurant The College Hotel 3
Restaurant The College Hotel 4
Restaurant The College Hotel 5
Restaurant The College Hotel 6

About The College Hotel

Restaurant The College Hotel is located at the Roelof Hartstraat in Amsterdam, enjoy a surprising menu and a nice atmosphere.

The College Hotel restaurant is a free-standing restaurant located in the former school gymnasium. Here, our head-chef and his team pay tribute to the Golden age of Dutch cuisine by honouring classics from the past, from a contemporary perspective, resulting in a surprising culinary experience.

Reserve Now

Reviews""

9.3
Food: 8 Service: 10 Ambience: 10
Als Amsterdammers hier nog nooit geweest , diningcity met de restaurant week is een mooie manier om nieuwe locaties te ontdekken. Mooi opgemaakte borden met smakelijk eten, vriendelijke service en een zeer sfeervol restaurant.
-

""

9.3
Food: 8 Service: 10 Ambience: 10
Great food only quite small portions. Except from the dessert which was delicious and of the proper side. Very good service, and flexible kitchen we were with one pregnant lady, one vegetarian and one gluten-free and all dishes were served based on our preferences. Even gluten free bread! Atmoshere is wonderful it is a beautiful building. Would definitely recommend it!!!
-

""

6.7
Food: 6 Service: 8 Ambience: 6
Het eten was goed, niet verrassend, maar gewoon lekker. Het personeel is jong en enthousiast. De minpuntjes zitten 'm in de details: bij reservering opgeven dat je vegetarisch eet en geen geitenkaas lust en desondanks is het personeel daar niet van op de hoogte. En dus krijg je het gewone vlees/vismenu met bijbehorende uitleg en gewoon geitenkaas op de kaasplank. "U heeft een tafel aan het raam!" Leuk, maar vanwege de kou waren de gordijnen dicht. Bovendien de hele avond in een zeer onaangename koude luchtstroom gezeten. Uiteraard hebben we daar twee keer melding van gemaakt. Excuus, het is een oud pand, we weten het en er wordt aan gewerkt.... Tja, maar het vergalt wel een groot deel van de pret van een avondje uit eten gaan. En met de "mousserende (zeer zoete) dessertwijn" die uit het wijnarrangement bij de kaasplank werd geserveerd werd de plank volledig misgeslagen. En iets heel anders: aan de buitenkant is niet te zien welke het heren- en welke het damestoilet is. Op de gok doe je de eerste deur open en je kijkt recht op een man die voor het urinoir staat. Voor beide partijen een onaangename confrontatie. Kortom, er valt nog wel wel iets te verbeteren hier.
-

"Heerlijk eten. "

6.7
Food: 8 Service: 8 Ambience: 4
Onze ervaring is dat je er goed kunt eten met een prima service (zeker als je weet dat dit allemaal uit leerlingen bestaat). De sfeer is helaas wat minder dan het eten.
-

"Uitstekend Diner voor 2"

10.0
Food: 10 Service: 10 Ambience: 10
Op woensdagavond hier erg lekker gegeten. Het menu van 4 gangen is duidelijk met zorg en aandacht samengesteld. We hebben een bijpassend wijn arrangement genomen. Werkelijk heerlijk. Leuke mix van ervaren medewerkers en studenten in training. Wij komen hier graag nog eens met vrienden of familie!
-

"We hadden hogere verwachtingen"

6.0
Food: 5 Service: 6 Ambience: 7
Het eten was prima maar niet bijzonder en het kalfsvlees bij het hoofdgerecht was erg pezig. Ook was de mangochutney bij de (maar 3 stukjes) kaas te geleiachtig. Het voorgerecht (schar) was lekker, maar wel koud geworden omdat we nog op onze eerste wijn van ons arrangement moesten wachten en hier zelf naar moesten vragen. De bediening liet meer steekjes vallen, vooral qua uitleg had het veel uitgebreider en specifieker gekund. Wel werden we goed verwelkomd en waren ze vriendelijk. Het is een heel sfeervol gebouw maar voor het eten hoef je er niet echt te komen, de prijs-kwaliteitverhouding liet te wensen over en dat zelfs tijdens de restaurantweek.
-

"top avond "

8.0
Food: 8 Service: 8 Ambience: 8
Het was genieten! Heerlijk gegeten de gangen werden relatief snel na elkaar geserveerd maar toen we aangaven iets meer ruimte er is tussen te willen kon dat ook. De bediening was erg vriendelijk en oplettend!
-

"College"

4.3
Food: 4 Service: 5 Ambience: 4
De verwachtingen waren hoog bij ons, zeker gezien de extra ster. Maar die zijn helaas niet waar gemaakt. We hebben bij andere restaurants tijdens de restaurantweek vaak beter gegeten zonder extra toeslag. Ook het wijnarrangement a € 21 was aan de magere kant, een bodempje per glas kon er met moeite van af. Dan is € 7 wel erg veel geld. Wel een prachtig gebouw!
-

"Relaxt & sfeervol"

5.7
Food: 6 Service: 8 Ambience: 3
Lekker & mooi verzorgd eten, goede wijn, prima correcte bediening in rustige sfeer.
-

"Heerlijk!"

9.0
Food: 8 Service: 10 Ambience: 9
Wij hebben een heerlijke avond gehad, en erg genoten. Goede bediening, en ontzettend leuk om te zien hoe gemotiveerd de studenten zijn! Enfin, zeker een aanrader!
-

"Geweldig"

9.3
Food: 10 Service: 10 Ambience: 8
Gisteren geweldig gegeten bij het College Hotel! Dat zoveel door leerlingen gedaan word is gewoon heel erg mooi om te zien. Zeker omdat ik zelf in het onderwijs zit. Het eten is erg goed en goed op smaak. Zeker een aanrader!!
-

"Leuk, maar niet bijzonder"

5.3
Food: 4 Service: 6 Ambience: 6
De ambiance is prachtig. Met man en kinderen gebruik gemaakt van het restaurantweek-menu. Het eten werd lauw opgediend en was flauw van smaak. Het bedienen door de leerlingen van de hotelschool, was hartstikke leuk. Vooral omdat mijn zoon ook die ambities heeft. Dus leuk, Maar zeker geen 10 euro extra voor het predikaat 'top-restaurant' waardig.
-

Loading more results...
Reserve Now

Contact

The College Hotel
Roelof Hartstraat 1
1071 VE Amsterdam
Phone: show telephone number
Go to restaurant website

Reserve Now
Go to Google Maps

Information

Cuisine Dutch
Price €€
Extra Brunch
Groups
High tea
Trendy
Restaurant&Hotel
Meeting room/Private dining
Business
Newsletter 001
Newsletter 005
Winterspecials
Payment options DinersClub MasterCard Visa AmericanExpress Pin
Location Amsterdam
Groups Up to 95 people

Opening hours

Day Lunch Dinner
Monday 12:00 - 14:00 18:00 - 22:00
Tuesday 12:00 - 14:00 18:00 - 22:00
Wednesday 12:00 - 14:00 18:00 - 22:00
Thursday 12:00 - 14:00 18:00 - 22:00
Friday 12:00 - 14:00 18:00 - 22:00
Saturday 12:30 - 14:30 18:00 - 22:00
Sunday 12:30 - 14:30 18:00 - 22:00