Restaurant Assaggi in Amsterdam

About Rest Restaurant Assaggi

Assaggi
Tweede Egelantiersdwarsstraat 6 , 1015 SC Amsterdam

The wonderful Italian restaurant Assaggi is set in a small romantic street in the heart of the Jordaan, with a view on the Westerkerk.

Classical Italian seasonal dishes are combined with hospitality in restaurant Assaggi.

In addition to the dinner, you can also enjoy a delicious Italian lunch here.

 

Lees meer

Click to see opening-times and more

Reviews


8.6

(37 Recensies)


food

8.6

service

8.7

ambience

8.5

"Top kwaliteit."

10.0
food: 10 service: 10 ambience: 10
Héérlijk gegeten gisterenavond bij restaurant Assaggi samen met mijn vriend het eten was top kwaliteit en je kom alle Italiaanse kruiden goed proeven. Het personeel super aardig en behulpzaam. Assaggi echt een aanrader.
-

"Jubileum verrassingsmenu Assagi restaurant week"

5.3
food: 5 service: 5 ambience: 6
“Ik kan vertellen dat jullie zeker heel lekker zullen eten “ dat was wat de serveerster zei toen wij zeiden dat we voor het verrassingsmenu gereserveerd hadden . De verwachting was dus hoog ! De wijn perfect ! Het voorgerecht was goed op de gegrilde courgette na die was aan de onderkant goed verbrand .Het hoofdgerecht was slecht , de tonijn keek rosé maar was erg taai , de grote garnalen zagen er mooi uit maar waren vies van smaak ( chemische smaak ) allebei de gerechten niet opgegeten . De dorade was goed . Toen de serveerster kwam en wij vertelde dat het niet goed was , nam ze de vork , prakte in de tonijn , mopperde wat en nam alles mee. Er werd niets meer gezegd . Het dessert was heel goed en lekker . Wij komen niet meer terug ook al staat op de site dat ze bij de 200 beste restaurants horen van de restaurant week (????)
-

"Heel gezellig, alleen de voorgerechtjes iets te koelkastkoud"

8.0
food: 6 service: 9 ambience: 9
M'n vriendje en ik hadden een restaurantweek-reservering bij Assaggi. Waren we nog nooit eerder geweest. De sfeer was goed, de bediening vrolijk en vriendelijk. We hebben een lekker flesje wijn besteld en goed gegeten. Enige was dat de voorgerechtjes - waarschijnlijk vanwege de voorziene drukte - duidelijk uit de koelkast kwamen. Dat deed iets af aan de (verder prima) smaak. We hadden een leuke avond, en we komen zeker een keer terug om gerechten van het normale menu te proberen.
-

"Culinair Italiaans eten"

9.3
food: 9 service: 10 ambience: 9
Een gezellig restaurant in de Jordaan, Vriendelijke, leuke bediening. Lekker en goed gegeten met goed uitgezochte wijnen. Een aanrader.
-

"Matig eten, matige service, tafels dicht op elkaar, lawaaig."

5.3
food: 5 service: 4 ambience: 7
Ik schrijf normaal gesproken geen recensies en ik wil ook zeker niet de zeikerd uithangen, maar ik wil toch van mijn hart dat het eten en de service bij Assagi helaas enigszins tegenvielen. We hadden het restaurantweek menu gekozen. Ondanks dat we vrij lang op onze drankjes moesten wachten, begon de avond goed met zeer vriendelijke bediening en een heerlijk assortiment aan voorgerechtjes. We vonden het fijn dat het hoofdgerecht even op zich liet wachten, want er is bijna niets vervelender dan het gevoel hebben door het diner gejaagd te worden. Helaas bleef de tweede ronde drankjes ook lang op zich wachten. We zaten al een ettelijke tijd met lege glazen en we kregen ook niet de kans om op subtiele wijze contact te maken. De bediening was druk in de weer met het afruimen van de tafels die net vertrokken waren en het helpen van de gasten die binnen kwamen. Uiteindelijk heb ik iemand uit de bediening moeten roepen om een tweede ronde drankjes te kunnen krijgen. Omdat mijn vriend en ik behoorlijk wat jaren in de horeca hebben gewerkt, ergerde dit ons enorm. Vanuit de horeca onderneming gezien loop je op deze manier geld mis en vanuit de gast gezien is het niet gastvrij. Het hoofdgerecht kwam: scallopina. Ik vond het best lekker, maar mijn vriend vond het erg flauw. Inmiddels waren aan de tafels naast ons, zowel links als rechts, Amerikanen gaan zitten. Dit was net onze pech, want Amerikanen hebben de neiging ontzettend hard te praten. Achterin was een grote groep Italiaanse vrouwen gaan zitten. Door de luide Amerikanen en Italianen hebben we tijdens het hoofdgerecht geen gesprek met elkaar kunnen voeren; we konden elkaar simpelweg niet verstaan. Het helpt dan ook niet mee dat alle tafels heel dicht op elkaar staan. De dame in de bediening was behoorlijk bruusk in haar bewegingen en zij stootte mij dan ook meermaals aan wanneer zij de tafels naast ons bediende. Ook het desert liet even op zich wachten. Dit was niet zo erg geweest als mijn vriend en ik een normaal gesprek met elkaar hadden kunnen voeren, en dat onder het genot van een drankje. Helaas moesten we weer heel veel moeite doen om een drankje te krijgen en deze hebben we dan ook pas kunnen bestellen toen het desert uiteindelijk geserveerd werd. Het desert viel behoorlijk tegen: mijn vriend kreeg een citroentaart, ik een chocolade taart. In de citroentaart was veel te veel maizena gebruikt: het smaakte daardoor erg flauw (weinig citroensmaak te bekennen) en de structuur was onplezierig. De chocoladetaart was oninteressant: de bodem had weinig smaak en de chocolade smaakte naar Nutella. We vonden de kwaliteit van het eten en de service behoorlijk dalen met elke gang en we wilden na het desert eigenlijk gewoon zo snel mogelijk weg. Erg jammer, want we hadden ons enorm verheugd op het eten en ze hadden veel meer geld aan ons kunnen verdienen als ze wat vaker kwamen vragen of we nog wat wilden drinken.
-

""

3.3
food: 2 service: 4 ambience: 4
Het eten was niet onsmakelijk maar zeker niet lekker en iets waarvoor ik terug zou komen. Het brood was niet heel vers en de tapenade die erbij kwam niet heel smaakvol. We kregen wat voorgerechten waarbij geen rekening was gehouden met dat ik geen varkensvlees eet, zoals aangegeven bij de reservering. Het hoofdgerecht was een tonijnsteak, die echt veel te lang gebakken was en daardoor echt droog. Aardappeltjes die erbij zaten smaakten naar aardappelschijfjes uit de diepvries. Nagerechten waren oke, maar wederom geen rekening gehouden met dat ik een notenallergie heb, ook aangegeven bij de reservering. Dames in de bediening waren vriendelijk, maar duurde een half uur voordat we wat drinken konden bestellen, en moest wel 5x om een glaasje water vragen, waar ze dan een uur later mee kwamen aanzetten.
-