Restaurant Dwars in Amsterdam

Small b1f423db 5fd1 42b2 8a52 3e025b6b99da

Make a Online Reservation

About Rest Restaurant Dwars

Dwars
Egelantiersstraat 24 , 1015 PM Amsterdam

Dwars is where Burgundian Limburg and cozy Amsterdam come together and where you eat delicious traditional local organic produced products in a relaxed atmosphere.

Chef-owner Jo Vaessen cooks with respect for animals and uses as many local Dutch products as possible, preferably in the vicinity of Amsterdam. Beemster cheese, meat Blaarkopkoeien, Texel lamb, wild oysters from the Wadden Sea, fish with the MSC certificate, fruits and vegetables from their own soil.

Of course everything in season and organic and sustainable. Beer and gastronomy form at Dwars a duality. With every dish on the menu is a matching Dutch industrial beer selected.

Lees meer

Click to see opening-times and more

Reviews


8.6

(31 Recensies)


food

8.6

service

9.0

ambience

8.2

"Lovely experience and atmosphere"

9.3
food: 8 service: 10 ambience: 10
Delicious meal paired with wines and beers at each course. The restaurant ambiance was local, quiet, and peaceful. The service was attentive and sharp. We enjoyed our experience very much
-

"Fijne sfeer en lekkere biertjes!"

9.7
food: 10 service: 10 ambience: 9
Aangenaam verrast door de mogelijkheid om bij elke gang een bijpassend biertje te drinken. De keuze per gang was niet groot maar voldoende voor ons. Een fijne avond gehad!
-

"Echt weer eens dwars wat anders!"

7.0
food: 7 service: 8 ambience: 6
Meestal ga je voor een lekker biertje naar een cafe en voor lekker eten naar een restaurant, en dan toch vaak een wijntje erbij. Dwars doet het anders. Goed eten met een bierarrangement, en met een echte biersommelier. Ik ken veel biertjes maar dit waren allemaal leuke exoten, en uit Nederland! Heerlijk 4 gangen diner, met zorg bereid en opgemaakt en bij elke gang een ander bijpassend biertje. Mooi pandje maar omdat er verder maar twee andere tafeltjes bezet waren, was het qua sfeer wat kil. Zeer aardige gastvrouw. Advies: een flesje bier per gang delen, is soms wel handig want er zitten aardig stevige biertjes bij! Dwars is echt een aanrader!
-

"Lekker gegeten"

6.7
food: 8 service: 8 ambience: 4
Lekker gegeten! Interieur (en daarmee de sfeer) kan wel een opknapbeurt gebruiken.
-

"verwennerij"

9.3
food: 10 service: 9 ambience: 9
Een heerlijk bourgondisch diner met mooie combinaties, eerlijke producten en goede bereiding, aardige bediening. Met nog een amuse en een extra desserttje. Buitengewoon prettige ervaring op zomaar een woensdagavond.
-

"Bijzonder fijn restaurant!"

8.7
food: 8 service: 10 ambience: 8
Leuk concept met een heerlijk biertje naar keuze bij ieder gerecht. Gerechten smaakvol, biologisch en volgens seizoen. Perfecte gastvrouw met humor, vriendelijkheid. Kok loopt een rondje aan het einde van de avond en is ook de gastvrijheid zelve. Heerlijke avond gehad!
-

"Top adres! "

10.0
food: 10 service: 10 ambience: 10
Klantvriendelijkheid staat hier hoog in het vaandel. De gastvrouw was zeer kundig betreft de smaken van de vele biersoorten die men hier serveert bij elk gerecht. Leuke rustige locatie; wij misten de muziek absoluut niet. Het eten was fantastisch, een pure biologische Nederlandse keuken op een hoog niveau. Het was werkelijk verrukkelijk. De keuze is beperkt volgens andere bezoekers maar ook dat heeft ons niet weerhouden om enorm te genieten van hetgeen we konden kiezen. De saffraanrisotto bijvoorbeeld was werkelijk " to die for" om over het spinazie/guichetaartje maar niet spreken. We kwamen er snel achter dat wijzelf niet teveel bier op zouden krijgen. Was ook geen probleem; delen van een biertje was heel gewoon. We zaten na een voorgerecht, tussengerecht en hoofdgerecht zo vol dat we helaas het dessert niet meer aan konden. Ook die 2 varianten zagen er prima uit (zag ik om me heen). Kortom; zeer zeker voor herhaling vatbaar. Werkelijk een topadres op alle fronten! Een etentje voor mijn verjaardag meer dan waard.
-

"Dwars is anders"

8.0
food: 9 service: 8 ambience: 7
Huisgerookte steak tartaar van bavette, aspergesoep met ham, risotto met groentetaartje of eendeborst en toe een hollands kaasplankje en cheesecake die echt naar kaas smaakt. Het was allemaal even lekker, vergezeld van verrassende biertjes. Goede bediening, charmante kok, kortom een avondvullende dinerervaring die je moet hebben meegemaakt.
-

Restaurants in proximity of Dwars

HOSTARIA

Tweede Egelantiersstraat 9, Amsterdam
15.8 meters

"A Taste of Italy!"

DE PRINS

Prinsengracht 124, Amsterdam
110 meters

"Café de Prins - Prinsengracht 124"

(1)

SHAH JAHAN

1e Anjeliersdwarsstraat 18 II, Amsterdam
116 meters

"This Indian restaurant in Amsterdam offers an unforgettable culinary journey"

SPANJER EN VAN TWIST

Leliegracht 60, Amsterdam
152 meters

"A lovely and comfortabel place"

ASSAGGI

Tweede Egelantiersdwarsstraat 6, Amsterdam
160 meters

"An Italian delight in the Jordaan"