Restaurant Basiliek Michelin in Harderwijk


Restaurant Basiliek
Restaurant Basiliek 1
Restaurant Basiliek 2
Restaurant Basiliek 3
Restaurant Basiliek
Restaurant Basiliek 1
Restaurant Basiliek 2
Restaurant Basiliek 3
Michelin Gault Millau Lekker position
Michelin 16.0 60

About Basiliek

In restaurant Basiliek is in the former chapel of the old Agnes Convent on scenic Vischmarkt in Harderwijk. A wonderful place to enjoy your delicious lunch or dinner. 

Restaurant Basiliek is based on the classic French cuisine with modern interpretations and influences from around the world. Unexpected flavor combinations, multiple preparations of an ingredient, desserts consisting of four or five parts. 

They are working hard to meet your expectations and even surpass these each day.

Reserve Now

Reviews""

10.0
Food: 10 Service: 10 Ambience: 10
Wij hebben een heerlijk avondje gehad hier!
-

"Lekker gegeten"

9.3
Food: 8 Service: 10 Ambience: 10
Het eten was heerlijk erg goede bediening. Voor herhaling vatbaar. Leuk dat de eigenaar/kok even een praatje met je maakt.
-

""

8.3
Food: 9 Service: 8 Ambience: 8
Op 10 mei met 4 volwassenen gegeten. Kenden De Basiliek niet, nu wel. Gerechten met prachtige kleuren en bij elkaar passende heerlijke smaken. Goede bijpassende maar redelijk prijzige wijnen. Enthousiaste jonge bediening met kennis van zaken. Verzorgd interieur met dikke oude kloostermuren. Gelukkig niet geheel vol anders wellicht rumoerig.
-

"Aan te bevelen"

8.3
Food: 9 Service: 8 Ambience: 8
Gerechten met prachtige kleuren en bij elkaar passende heerlijke smaken. Goede bijpassende maar redelijk prijzige wijnen. Enthousiaste jonge bediening met kennis van zaken. Verzorgd interieur met dikke oude kloostermuren. Gelukkig niet geheel vol anders wellicht rumoerig.
-

""

10.0
Food: 10 Service: 10 Ambience: 10
Heerlijke en gezellige avond gehad!!!
-

""

9.0
Food: 9 Service: 10 Ambience: 8
Recent gegeten bij de Basiliek n.a.v. een actie voor een 5 gangen menu + extra 6 amuses. Ontvangst en bediening waren meer dan uitstekend. Vriendelijk, attent, vakbekwaam en niet overdreven. Eten was voortreffelijk, fraai opgemaakt. Ondanks deze aanbieding kon er ook nog gekozen worden voor vis of vlees. We hebben een zeer plezierige en smakelijke avond beleefd. Een puntje van aandacht voor toekomstige gebruikers van dit arrangement .... alles wat er bij komt loopt aardig op. Voor glaasje bubbels, water, wijnarrangement, kaasplank tussendoor en chocolade moest er nog wel € 100,- pp bijbetaald worden.
-

"TOP restaurant"

9.7
Food: 10 Service: 10 Ambience: 9
wat een prachtig locatie, geweldig personeel en vooral het eten, ik vind het een TOP restaurant. Geweldig.
-

"in één woord GEWELDIG"

9.7
Food: 10 Service: 10 Ambience: 9
we hebben donderdag 21 april bij Baseliek gegeten. in een woord, het was geweldig. alles klopt... niets meer aan toe te voegen
-

"Basiliek"

9.0
Food: 10 Service: 10 Ambience: 7
Gisteravond gegeten bij Basiliek. Kok had een superavond want het (5 gangen)menu inclusief amuses was fantastisch. Geen supergrote porties maar uiteindelijk wel voldoende. Dessert wijzigen naar kaas allemaal geen probleem zonder meerprijs. Top
-

"De Basiliek"

8.0
Food: 8 Service: 8 Ambience: 8
Vriendelijk ontvangst en prettige bediening. Wel erg veel personeel deze avond. Fijne amuses die bij de Basiliek uitsteken ten opzichte van andere sterren restaurants die wij kennen. Wij hadden vervolgens een viergangen diner en alle gangen waren mooi in presentatie en smaakvol om te eten. Voor de hoofdgang had er wel iets meer op het bord mogen liggen. Dessert verrassend en heerlijk. Ook de voorgestelde wijnen pasten goed bij het eten. Al met al een heerlijk avondje bij de Basiliek
-

""

8.3
Food: 8 Service: 7 Ambience: 10
Lekker origineel eten. Vriendelijk personeel. Minpunt: de wijn wordt wel erg opgedrongen. Vonden wij niet heel erg: daar zit de winst in, maar dat kan wel subtieler. Veel leuke amuses. Van de vijf gangen 3 x vis. Subtiele smaken, soms bijna overstemd door de wijn. De wijnen vonden wij niet bijzonder. Gewoon goed. Verder hebben we een heerlijke avond gehad, waarop we ons enorm verwend voelden.
-

""

10.0
Food: 10 Service: 10 Ambience: 10
Onwijs mooie avond gehad. Vriendelijk ontvangen en naar een mooi gezellig tafeltje gebracht. Keuze uit heerlijke bubbels en daarna 5 fantastische amuses gekregen. Vooral de bitterbal met ossestaart was enorm lekker. De chef kwam zelf aan tafel en vroeg of wij alles lusten. Zeer attent. Daarna 4 heerlijke en vooral smaakvolle gerechten gekregen. Wij hebben het menu nog uitgebreid met een kaasplank en ook daarin werden wij zeker niet teleurgesteld. Door de restaurant week met dit mooie restaurant kennis mogen maken waardoor wij nu weten dat wij zeker weten snel terug zullen keren. Top ambiance, goed en zeer vriendelijk personeel en onwijs mooie en heerlijke gerechten. Ga zo door!
-

""

9.0
Food: 10 Service: 10 Ambience: 7
Eten bij de Basiliek was heerlijk. Lekkere pure ingredienten. Goede sfeer en vriendelijke bediening. Kortom TOP. Ik kom zeker nog een keer terug!!!
-

"Buitengewoon plezierige ervaring"

9.7
Food: 9 Service: 10 Ambience: 10
Gastvrije ontvangst in een onthaaste sfeer; je voelde dat veel zorg was besteed aan de ruime inrichting en zorgzame aankleding met aandacht voor de restaurant functie en doel om mensen te laten genieten. We hebben genoten van vakkundig bereide gerechten met verrassende en geraffineerde combinaties van smaken en texturen, die begeleid door bijpassende wijnen en goede informatie ter tafel werden gebracht. Bijzondere observatie: we hebben nog nooit zo'n ontspannen chef meegemaakt. in de hierbovenstaande vakjes lukt het mij niet iets in te vullen
-

"Baselik een aanrader !"

9.0
Food: 9 Service: 9 Ambience: 9
Het was zeker weer een feestje, het eten was echt heerlijk, porties goed, smaak goed en een mooie wijnkeuze voor bij het eten. Bediening behulpzaam en vriendelijk. We komen hier snel weer terug!
-

"Geweldige ervaring in Basiliek"

8.7
Food: 10 Service: 8 Ambience: 8
Fantastisch gegeten een smaakbeleving! Mooi op elkaar afgestemde gerechten die er prachtig uitzagen! Echt een verrassing.
-

"Mooiste locatie in Harderwijk"

8.0
Food: 8 Service: 8 Ambience: 8
Gisteren met vrienden het fantastische Michelin 5 gangen diner + 6 amuses gegeten. Wat een verrassing aan gerechten en het bijpassende wijn arrangement sloot hier heel goed bij aan. Zeer ontspannen sfeer en de locatie is het mooiste in Harderwijk. Met veel concurrentie op het plein staat Basiliek qua prijs/ kwaliteit verhouding voor ons bovenaan.
-

"een bijzondere avond"

8.7
Food: 8 Service: 10 Ambience: 8
Wat plezierig dat er zulke plaatsen bestaan. Gastvrij, rekening houdend met de gasten, bereid om ook met een goede aanbieding toch nog suggesties te doen om het menu wat aan te passen. Chapeau. We hebben een heerlijke avond gehad.
-

"De Basiliek"

10.0
Food: 10 Service: 10 Ambience: 10
Nog nooit teleurgesteld. Het eten was top, mooi gevarieerd. Een goed alcoholvrij aperitief voor de chauffeur en een mooie rode wijn bij het hoofdgerecht. Sfeer is ontspannen en goede service. Als cijfer kan ik niet anders dan een elektronische tien geven. Ga genieten. De ster meer dan waard
-

""

10.0
Food: 10 Service: 10 Ambience: 10
Nog nooit teleurgesteld. Het eten was top, mooi gevarieerd. Een goed alcoholvrij aperitief voor de chauffeur en een mooie rode wijn bij het hoofdgerecht. Sfeer is ontspannen en goede service. Als cijfer kan ik niet anders dan een elektronische tien geven. Ga genieten. De ster meer dan waard.
-

Loading more results...
Reserve Now

Information

Cuisine French
Price €€€
Extra Groups
Romantic
Terrace
Business
Michelin Michelin
Gault Millau 16.0
Lekker position 60
Payment options AmericanExpress
Location Harderwijk
Groups Up to 60 people

Opening hours

Day Lunch Dinner
Monday closed closed
Tuesday closed 18:00 - 22:00
Wednesday 12:00 - 13:00 18:00 - 22:00
Thursday 12:00 - 13:00 18:00 - 22:00
Friday 12:00 - 13:00 18:00 - 22:00
Saturday closed 18:00 - 22:00
Sunday closed closed