51%
Discount
Restaurant Basiliek
Restaurant Basiliek 1
Restaurant Basiliek 2
Restaurant Basiliek 3
Restaurant Basiliek
Restaurant Basiliek 1
Restaurant Basiliek 2
Restaurant Basiliek 3
Michelin Gault Millau Lekker position
Michelin 16.0 60

About Basiliek

In restaurant Basiliek is in the former chapel of the old Agnes Convent on scenic Vischmarkt in Harderwijk. A wonderful place to enjoy your delicious lunch or dinner. 

Restaurant Basiliek is based on the classic French cuisine with modern interpretations and influences from around the world. Unexpected flavor combinations, multiple preparations of an ingredient, desserts consisting of four or five parts. 

They are working hard to meet your expectations and even surpass these each day.

Reserve Now

Reviews"Het was weer genieten ..."

9.0
Food: 10 Service: 9 Ambience: 8
Prettige binnenkomst. Spannende amuses. Prachtig opgemaakte en smaakvolle gerechten. Heerlijk kaasplateau. Goede wijnkeuze. Krachtige koffie met leuke lekkernijen. Vriendelijke bediening.
-

"Geweldig gegeten bij de basiliek"

9.3
Food: 10 Service: 10 Ambience: 8
We zijn wederom verrast met een heerlijk menu bestaande uit zowel vis als vlees. Zelf hebben we nog een kaasplanken toegevoegd. Mijn man houdt niet van kaas, maar wel van nagerechten dus hij kreeg een speciaal voor hem gemaakt extra nagerecht. Het personeel is uiterst vriendelijk en behulpzaam. Wij gaan zeker nogmaals bij de basiliek dineren.
-

"geweldige avond"

10.0
Food: 10 Service: 10 Ambience: 10
Alles perfect!
-

"was genieten"

8.7
Food: 9 Service: 9 Ambience: 8
een mooie nazomeravond startend op het terras met een lekker aperatief met de nodige verrassend smakende amuses om vervolgens binnen te genieten van een 5 gangen diner met heerlijke bijpassende wijnen. Uitleg bij iedere gang was goed en opmaak en smaak lieten niets te wensen over.
-

"Basiliek Harderwijk"

7.7
Food: 8 Service: 8 Ambience: 7
Wederom prima gegeten! Wij hadden het 5 gangen menu. Mooi opgebouwd met drie smakelijke visgerechten. Porties prima. Deze keer geen wijnareangement gekozen maar lekkere 'huiswijn'. Bij hoofdgerecht en nagerecht goed geadviseerd tbv bijpassende wijn. Bediening prima en ontspannen. Rik gaf aan sinds drie dagen een nieuwe brigade te hebben. Was beslist niets van te merken.
-

""Heerlijke avond""

10.0
Food: 10 Service: 10 Ambience: 10
Via Dining City met korting 2x een 5 gangen kortingsdiner + 6 amuses gereserveerd. Leuk dat de chefkok ons kwam verwelkomen aan tafel. De jonge bediening was vriendelijk en kundig en de gangen werden in een goed tempo geserveerd. Kundige uitleg over het wijn (+BOB)arrangement. De uitleg over de amuses en wat verder op tafel kwam was prima. De borden waren prachtig opgemaakt; een ware kunst. Een goed gesorteerd kaasplank(je) hadden we extra. Wij hebben een “heerlijke” avond gehad en zien er met plezier op terug.
-

"Sterrenmenu met drinken valt dubbel"

7.7
Food: 8 Service: 6 Ambience: 9
Onze verwachtingen voor het sterrenmenu waren zeer hoog gespannen. Om een lang verhaal kort te maken. Onze ervaring was een beetje dubbel. Zo moesten we de bediening regelmatig afremmen in het tempo van de aangeboden gangen. Amuses, gang 1 en gang 2 en gang 3 werden razendsnel achterelkaar geserveerd alsof het de bedoeling was dat we binnen een uur klaar moesten zijn. Na opmerkingen hierover werd het tempo gelukkig aangepast. De kwaliteit van de gangen tot en met het hoofdgerecht was voortreffelijk en voldeed ruimschoots aan onze verwachting. Het desert oogde een beetje rommelig, maar smaakte goed. Duidelijke minpunten voor ons waren: de extreem hoge prijs voor een fles huiswijn (eur 27,-) en een simpel likeurtje (klein glaasje sambuca voor EUR 8,50), en het kraanwater dat als service gratis hoort te zijn, vinden wij, maar waarvoor 1 euro per persoon werd gevraagd. Ook voor de sterrenzaak geldt dus helaas dat het geld verdiend moet worden met de drank in plaats van het eten.
-

"Zeer lekker gegeten"

8.3
Food: 9 Service: 8 Ambience: 8
Erg lekker gegeten bij Basiliek. Uitstekende ontvangst, lekker aperitief met 5 amuses op het terras en na een half uurtje naar binnen gegaan voor het diner. Gangen wisselden elkaar vlot af; weinig wachten. Af en toe iets teveel 'vaart', maar de smaak was steeds uitstekend. Omdat we alle drie met de auto waren gekomen moesten we de wijnconsumptie beperken, maar de glazen die geserveerd werden waren prima. Dat gold ook voor de suggestie bij de kaas (een vreselijk lekkere, grote plank met kazen, fantastisch). Port erbij? Nee, niet doen, echt onzin, en sherry blaast de kazen weg, dus we zijn uitgekomen bij een mooi glas koude, rode wijn die naar het zoet neigt, uit de Languedoc/Rousillion. Mooi en passend. De finale is altijd indrukwekkend bij Basiliek; een lange balk met zoetigheden bij de koffie. Het was weer fijn. Mooie plek om terug te komen. Gerechten op hoog niveau en uitstekende service.
-

"Heerlijke avond"

10.0
Food: 10 Service: 10 Ambience: 10
Een heerlijke avondje eten bij de Basiliek. Een 5 gangen menu met 6 amuses. De amuses waren groten deels verrassend en het eten was voortreffelijk. Mijn partner vind vis minder lekker, maar was aardig verrast met de vis gerechten die geserveerd waren. Mijn partner heeft ervan genoten. Ik vond het geweldig. De service is top en de sfeer was goed. Het is lekker genieten. Ik heb overigens na het etentje een boek gekocht van het restaurant en vond het ook nog eens leuk dat het gesigneerd kon worden door de chef. Een leuke afsluiter.
-

"Een aanrader"

9.7
Food: 10 Service: 10 Ambience: 9
Een heerlijke ontspannen avond. Alles klopte, de bediening, de ambiance, het eten en het bijpassende wijnarragement. Een aanrader. Goede prijs-kwaliteitverhouding.
-

""

10.0
Food: 10 Service: 10 Ambience: 10
naar aanleiding van de recensie, van 24 augustus, met als aanmerking over de kaasplank dat we ons bekocht voelden, heeft de eigenaar kontact met ons opgenomen en is onze onvrede uit de wereld geholpen. Hulde hiervoor !!.
-

""

10.0
Food: 10 Service: 10 Ambience: 10
we hebben een heerlijke avond gehad, alles was perfect en heerlijk. heerlijke amuses en gerechten, er was veel persoonlijke aandacht, je kon ook merken dat de meeste gasten vaker kwamen bijgekocht een kaasplateau voor 2, maar de kaas was maar voor 1 persoon...... Dit konden we zien aan de tafels om ons heen, waar voor 1 persoon was besteld en waar dezelfde hoeveelheid kaas op de plank lag. jammer, we voelden ons voor 25,00 aan kaas bekocht.
-

"Fantastische ervaring"

9.7
Food: 10 Service: 9 Ambience: 10
Mooie en heerlijke gerechten gehad. Lekkere amuses, heerlijke vis en vleesgerechten en fantastisch bijpassende wijnen gehad. Het is niet goedkoop (blijf er moeite mee hebben om €5,00 te betalen voor een klein flesje mineraalwater), maar het was zeker een mooie ervaring en heerlijke avond
-

""

7.3
Food: 7 Service: 7 Ambience: 8
Fantastisch, een warm welkom, persoonlijke bediening en heerlijke, verfijnde gerechten. Daar komen we zeker terug!
-

"Perfecte avond"

8.3
Food: 8 Service: 7 Ambience: 10
We hebben wederom heerlijk gegeten! Van de eerste tot de laatste gang was heerlijk inclusief de bijpassende wijnen! De sfeer in t restaurant is goed. De tafels staan goed ten opzichte van elkaar. Je hebt geen last van de buren en je zit nergens weg gestopt in een hoekje. We komen hier heel graag weer terug.
-

"Uitstekend"

10.0
Food: 10 Service: 10 Ambience: 10
Voortreffelijk eten. Uitstekende bediening! Aanrader!!!!!
-

"Warme service en heerlijke gerechten"

9.3
Food: 10 Service: 10 Ambience: 8
we hebben een heerlijke avond gehad: enerzijds door het heerlijke eten, anderzijds door het warm en jonge team wat veel kennis van zaken heeft. Goed in de watten gelegd en enorm gegeten van de gerechten. Zeker voor herhaling vatbaar !
-

"Een heerlijk avondje uit"

10.0
Food: 10 Service: 10 Ambience: 10
Heerlijk buiten gezeten op een zwoele zomeravond genietend van prachtige overheerlijke gerechten. Elke gang was weer een verrassing, de bediening was vriendelijk en betrokken. Kortom een heerlijke avond gehad, dankjewel !!
-

"De Basiliek Harderwijk"

9.3
Food: 10 Service: 10 Ambience: 8
Top avond gehad. Heerlijk gegeten en uitstekende en heel gastvrije bediening.
-

"Een fantastisch avondje uit"

9.0
Food: 9 Service: 9 Ambience: 9
We werden hartelijk ontvangen, zeer vriendelijk bediend en kwamen geen enkel moment iets tekort. We hebben fantastisch lekker gegeten en genoten van de wijnen. Echt een aanrader!
-

Loading more results...
Reserve Now

A delicious 5-course menu with 6 lovely amuses!

39,50 Valid until 30 November 2016
Original Price 80,00
Discount 51%
Discount 40,50
Reserve Now (Cancellation is free of charge)

Restaurant Basiliek in Harderwijk, a lovely restaurant which holds a michelin star and they most definitely deserve it. The young chef Rik is serving the best and most beautifull dishes since 2006. Basiliek has created an amazing 5-course menu with 6 lovely amuses exclusively for DiningCity. If you're yet not familiar with this wonderful restaurant than use this opportunity to get to know the great flavors this restaurant has to offer!

Would you like to have a delicous lunch or dinner at Restaurant Basiliek for a stunning price?

Reserve a spot before it's too late and enjoy the best culinary evening for only € 39.50!

Note: Limited seats!

Advantages
+ Amazing 5-course menu
+ Including 6 (!!) lovely amuses
+ Limited seats only
+ All days valid
+ Book now and pay at the restaurant

Conditions
- Available until November 30, 2016
- Not in combination with other offers/discounts
- Available for dinner
- NOTE: This deal is only valid if booked online via Diningcity.nl
- NOTE: Cancellation at least 24 hours before time otherwise the costs are for the guest

Reserve Now (Cancellation is free of charge)


Information

Cuisine French
Price €€€
Extra Groups
Romantic
Terrace
Business
Michelin Michelin
Gault Millau 16.0
Lekker position 60
Payment options AmericanExpress
Location Harderwijk
Groups Up to 60 people

Opening hours

Day Lunch Dinner
Monday closed closed
Tuesday closed 18:00 - 22:00
Wednesday closed 18:00 - 22:00
Thursday closed 18:00 - 22:00
Friday closed 18:00 - 22:00
Saturday closed 18:00 - 22:00
Sunday closed closed