Small 6064c3b9 a5c4 41f9 8ef0 0fb2d92f8e30

Make a Online Reservation

- 50% Discount DEAl: 3-course lunch now 35 euro Valid until 1 April 2017

6064c3b9 a5c4 41f9 8ef0 0fb2d92f8e30
€ 35,00
Original Price € 69,99
Discount 50%
Discount € 34,99

Delicious 3-course lunch + 2 glasses of champagne in a beautiful monumental canal house

Restaurant De Compagnon is located in a beautiful monumental canal house in Amsterdam, with a view on the water of the Damrak.

Exclusively for Diningcity, restaurant De Compagnon composed a 3-course lunch with biological products, including 2 glasses of champagne!

The champagne will consist of a Brut and a Champagne Rose of the famous Michel Marcoult.

Please note: the deal is available from 2 persons and can only be booked via Diningcity.nl!

Advantages:
3-course champagne-lunch
+ Unique location in a monumental canal house
+ Valid from Monday until Saturday
+ Book now and pay at the restaurant
+ You can always cancel for free later

* Only available from 2 persons
* Available until december 31, 2016
* Not in combination with other offers/discounts
* NOTE: this deal is only valid if booked online via Diningcity.nl

Reserve Now

About Rest Restaurant De Compagnon

De Compagnon
Guldehandsteeg 17 , 1012 RA Amsterdam

Restaurant De Compagnon, located in a monumental canal house, has a stunning view over the water of the Damrak. The restaurant has a classic and warm atmosphere. There has been cooked here since 1992.

The cuisine is French with a personal own spin on the dishes. These dishes are made ​​with fresh products. A love for beautiful quality products creates special dishes.

Restaurant De Compagnon presents a wonderful wine list. They have a choice of 400 wines, one of the most comprehensive and unique in the Netherlands.

Lees meer

Click to see opening-times and more

Reviews


8.2

(135 Recensies)


food

8.5

service

8.0

ambience

8.1

"lekker en rustig"

8.0
food: 8 service: 8 ambience: 8
Op een nogal verscholen locatie maar met uitzicht op water van het Damrak hebben we heerlijk geluncht. Witte tafelkleden, lekker warm, goed eten met eigen touch en toch niet te experimenteel of te weinig. Hadden aanbieding met champagne arrangement, dat trok ons over de streep.
-

"Heerlijke truffellunch"

10.0
food: 10 service: 10 ambience: 10
Goed verborgen restaurant op een prachtige plek aan het water midden in Amsterdam. Mooi tafeltje aan het raam met uitzicht op het Damrak. Voortreffelijk truffelmenu met twee glazen champagne. Vriendelijke bediening. We hebben genoten.
-

"Good lunch "

6.0
food: 8 service: 5 ambience: 5
The food was very good, for the price 35€ with the discount. Otherwise would have been so expensive. The environment is very nice but the service could improve.
-

"Gezelligheid"

9.0
food: 7 service: 10 ambience: 10
Zeer mooie locatie en lekker eten.
-

"Uitstekende champagelunch"

9.3
food: 9 service: 10 ambience: 9
Gebruik gemaakt van aanbieding diningcity, de champagnelunch. Drie prima gangen met twee heerlijke glazen champagne.
-

"uistekend gegeten in een klein sfeervol restaurant"

9.3
food: 9 service: 9 ambience: 10
Ik had een driegangen lunch genuttigd en het was fantastisch: echte, verse gezonde producten met truffel als hoofdthema. Daarnaast 2 verschillende champagnes gedronken; heerlijk! niet te brut en bubbelig maar een juiste verhouding en zacht. Het restaurant is een oud smal pand met een hoog sfeergehalte. Wij komen zeker terug!
-

"Champagne lunch"

8.3
food: 8 service: 8 ambience: 9
Verzorgd, prettige bediening, lekker eten, geweldige locatie , kortom voor herhaling vatbaar!
-

"Altijd een genoegen"

8.0
food: 8 service: 8 ambience: 8
Een prima champagnelunch: vooraf zalm, daarna roodbaars en een iets te zoet dessert. Begeleid door verschillende champagnes van hetzelfde huis. De Compagnon is gastvrij en door de bijzondere bouw over drie verschillende niveaux en aan het water heel gezellig.
-

""

9.3
food: 9 service: 9 ambience: 10
De locatie geweldig. Ontvangst en service zeer bekwaam en vriendelijk. De kwaliteit van de lunch uitstekend! Mijn persoonlijke minpuntje is, dat wij niet bij het raam zaten, dus niet van de prachtige plek in Amsterdam konden genieten.
-

"Heerlijk lunch !"

9.0
food: 9 service: 9 ambience: 9
Heel creatief ! Fantastisch service ! Chapeau bas !
-

"Hidden gem"

9.3
food: 10 service: 8 ambience: 10
First visit and definitely will come back. Had a 3-course champagne lunch deal for 35 euro and it was a gastronomic tasting experience. Champagne (2 glass) was complimentary with the deal which were very good, especially the dry rose
-

"Champagnelunch"

7.0
food: 10 service: 5 ambience: 6
Helaas stond de reservering niet in het systeem van de Compagnon. Hoe dit mogelijk is weten wij niet. Uiteindelijk wel goed gekomen. Maar helaas was het gedrag van de dame die ons ontving niet helemaal correct. Op botte ton vroeg ze of de naam op de sreserving wel goed was. Gelukkig weet ik mijn eigen naam nog. Het eten was weer uitstekend niets op aan te merken en de bediening aan tafel was erg goed. De compagnon is en blijft een aanrader om te eten.
-
De Compagnon responded to this review, 15-11-16
Beste Cherie, Hartelijk dank voor uw feedback! Erg vervelend dat het ontvangst stroef verliep en erg slecht van ons dat uw reservering niet goed was genoteerd. Dit had zeker niet mogen gebeuren. Het vragen naar andere namen in dit geval doen wij echter vaker, omdat het kan gebeuren dat de gast op meerdere namen heeft gereserveerd. Het spijt ons dat de persoon die u ontvangen heeft bot overkwam, dit was zeker niet haar bedoeling. Graag zien wij u terug en wij zullen uw feedback in de groep gooien om hiervan te leren. Met vriendelijke groet, Kelly Kouwenhoven en het hele team van de Compagnon

This response is the subjective opinion of the management representative and not of Diningcity BV

"TOP"

10.0
food: 10 service: 10 ambience: 10
Genoten van het verrukkelijke champagne-menu. Tongstrelend en altijd weer een feest om hier verwend te worden.
-

"Het truffelmenu"

8.7
food: 8 service: 8 ambience: 10
laat je verrassen door een heerlijke keuken. We hebben dat in De Compagnon laten doen met een heerlijk truffelmenu van 5 gangen. Ook met de wijnen hebben wij ons laten verrassen. De gerechten waren prachtig opgemaakt. Het eerste gerecht begon wat weinig uitgesproken, maar werd met de daarop volgende gerechten ruim gecompenseerd. Het hoofdgerecht kalf met truffelsaus was werkelijk subliem. De verschillende wijnen waren karakteristiek van smaak en mooi gekozen bij de gerechten.De bediening was ontspannen maar zeker goed en gastvrij. En ja het restaurant met zijn huiskamersfeer en zijn prachtige locatie zorgde voor de rest. Geweldige avond gehad.
-

"Voortreffelijk"

10.0
food: 10 service: 10 ambience: 10
Het eten was voortreffelijk! Bijzonder smaakvol, mooi opgemaakt en van een hoge kwaliteit. We eten regelmatig ''buiten de deur'', maar dit is zeker een adres dat we zonder meer aan anderen kunnen aanraden. Bediening was aangenaam prettig.
-

"De compagnon"

8.0
food: 10 service: 8 ambience: 6
Het eten was erg goed, ook was de sfeer erg ontspannen en de bediening had daar een grote bijdrage aan. Het was een avondje "echt" uit eten!!
-

""

4.7
food: 4 service: 6 ambience: 4
Wij hadden hoge verwachtingen van dit restaurant, maar zijn toch teleurgesteld. De plek is geweldig. Een tafeltje aan het raam waar je alle gebeurtenissen op het water kunt volgen. Daar mankeert dus niets aan. De ontvangst is matig en afstandelijk. De bediening is amateuristisch en het serveren van de maaltijd duurt veel te lang. Als je als eerste binnenkomt, mag je toch verwachten dat er meteen iemand komt vragen wat je wilt drinken, maar dat duurde wel enige tijd. Het voorgerecht was gewoon niet lekker, het hoofdgerecht was goed en het dessert ook. Maar van een restaurant dat tot de 250 beste restaurants behoort, mag je toch wel iets meer verwachten. Wij bezoeken veel restaurants in de restaurantweek, maar dit was wel de minste. Jammer.
-

"Kip. Het meest RAUWE stukje vlees"

4.0
food: 5 service: 1 ambience: 6
Bij aankomst werden we welkom geheten door een jongeman die onze jassen aannam en weghing. We hadden een kleine tafel voor twee personen in de kelder met plastic bloemen in een vaasje. De amuses waren verrassend en lekker. Hadden wat ons betreft wel apart van elkaar geserveerd mogen worden in plaats van alledrie tegelijk. De olijven waren super, lekker vlezig. Brood was zelfgebakken, maar te hard. Het voorgerecht van verse makreel was goed uitgebalanceerd met gelei van zeewier en rode bietjes en garnaaltjes. Hoofdgerecht was kip! Wij verwachten op dit niveau en dito prijs wel wat exclusievers. Het ergste was ook nog dat er een stuk van de kip rauw was!! Ik heb dit stuk op mijn bord laten liggen en de ober vond dit niet nodig om te vragen waarom ik dit zo had laten liggen. Nagerecht amuse was hetzelfde als het nagerecht van ijs, truffel en merengue. Helaas vonden we beide de overheersende smaak van de geitenhangop niet passen bij het gerecht. Verder zeker wel smaakvol. De service was bedroevend. Weinig kennis over wijn en eten. Geen enkele keer is men komen vragen of eten naar wens is en onze lege wijnglazen werden ineens weggehaald na het hoofdgerecht. We wilden eigenlijk nog meer wijn bijbestellen maar omdat de glazen zo onbeleefd werden weggehaald hebben we besloten het maar bij water te houden. Ook nadat we de rekening hadden gekregen werd er geen aandacht meer aan ons besteedt. We zijn zelf maar naar de bar gelopen om te betalen. Wij vinden met name de service teleurstellend en voor ons een reden om hier niet meer naar toe te gaan of dit aanbevelen aan vrienden/familie. Het eten was redelijk, maar door de rauwe kip zijn wij ook van mening dat dit op dit niveau onacceptabel is. Gelukkig dat dit restaurantweek was, want we vonden dit ons geld niet waard!!
-

"Kip. Het meest RAUWE stukje vlees"

4.7
food: 7 service: 2 ambience: 5
Bij aankomst werden we welkom geheten door een jongeman die onze jassen aannam en weghing. We hadden een kleine tafel voor twee personen in de kelder met plastic bloemen in een vaasje. De amuses waren verrassend en lekker. Hadden wat ons betreft wel apart van elkaar geserveerd mogen worden in plaats van alledrie tegelijk. De olijven waren super, lekker vlezig. Brood was zelfgebakken, maar te hard. Het voorgerecht van verse makreel was goed uitgebalanceerd met gelei van zeewier en rode bietjes en garnaaltjes. Hoofdgerecht was kip! Wij verwachten op dit niveau en dito prijs wel wat exclusievers. Het ergste was ook nog dat er een stuk van de kip rauw was!! Ik heb dit stuk op mijn bord laten liggen en de ober vond dit niet nodig om te vragen waarom ik dit zo had laten liggen. Nagerecht amuse was hetzelfde als het nagerecht van ijs, truffel en merengue. Helaas vonden we beide de overheersende smaak van de geitenhangop niet passen bij het gerecht. Verder zeker wel smaakvol. De service was bedroevend. Weinig kennis over wijn en eten. Geen enkele keer is men komen vragen of eten naar wens is en onze lege wijnglazen werden ineens weggehaald na het hoofdgerecht. We wilden eigenlijk nog meer wijn bijbestellen maar omdat de glazen zo onbeleefd werden weggehaald hebben we besloten het maar bij water te houden. Ook nadat we de rekening hadden gekregen werd er geen aandacht meer aan ons besteedt. We zijn zelf maar naar de bar gelopen om te betalen. Wij vinden met name de service teleurstellend en voor ons een reden om hier niet meer naar toe te gaan of dit aanbevelen aan vrienden/familie. Het eten was redelijk, maar door de rauwe kip zijn wij ook van mening dat dit op dit niveau onacceptabel is. Gelukkig dat dit restaurantweek was, want we vonden dit ons geld niet waard!! Plastic bloemen op tafel wijn. rekening gevraagd
-

"Leuke avond in gezellige ambiance met prima eten"

7.3
food: 8 service: 6 ambience: 8
Heerlijk gegeten, het truffelmenu waarbij de truffel niet te sterk aanwezig was, prima combi's. Leuke gezellige sfeervolle ambiance, maar je moet niet slecht ter been zijn met die smalle trappen. We hadden een van de beste tafels beneden aan het raam en zaten op gracht hoogte. Bediening was jong en daardoor iets minder ervaren. Kan wat meer aandacht schenken aan de klant en beter luisteren. Zijn een paar drankjes vergeten. Voor de rest erg genoten.
-

"Heerlijk knus"

9.3
food: 10 service: 8 ambience: 10
Heerlijk knus restaurant met een frisse jonge bediening en leuk uitzicht. Goede porties van de gerechten icm met heerlijk zelf gemaakt brood en olijven als Side dish.
-

"Lang leve de truffelkoning! Hoera..."

9.0
food: 9 service: 9 ambience: 9
Tweede keer bij de compagnon en wederom niet teleurgesteld. Dit keer in het kader van het vijf gangen truffelmenu. Daarnaast ook nog eens twee amuses vooraf en twee kleine gerechtjes tussendoor, die allen prima aansloten op het thema. Persoonlijk merk ik dat dit soort thema menu's niet helemaal aan mij besteed zijn, omdat truffel best een aanwezig ingrediënt is. Net als een wildmenu. Het wordt dan iets te veel van het goede. Toch vind ik dat de Compagnon de balans goed getroffen heeft. Verrassend om truffel in het cocos dessert aan te treffen en heerlijk ook bij in olijfolie en citroen gegaarde vis. Wijnadvies was ook weer perfect. Een fles witte Menetou Salon en bij het vlees een stevig glas rood. Waanzinnig lekkere dessert wijn bij het schuim van cocos en een aangeklede koffie om het af te maken. Dan krijg je de rekening en die is flink, maar elke cent waard. Minder hoog dan in een Michelin-ster restaurant, maar zeker zo goed, zo niet beter. Vertrouw op de kok en de bediening en je hebt een prima avond.
-

"Truffel s van begin tot eind"

8.3
food: 8 service: 8 ambience: 9
Tweede keer bij de compagnon en het zal niet de laatste keer zijn. De rekening leek pittig, maar ga je dan terugrekenen, dan is het een prima prijs/kwaliteit verhouding. Truffelmenu vijf gangen voor €50, pp. Kom daar maar eens om bij welk ander restaurant dan ook. Lekkere fles witte wijn, een glas rood, twee glazen dessert wijn en een aangeklede koffie. Zeer voldaan weg gegaan. Sfeervol, attent personeel, uitleg bij de gerechten. Mijn enige punt van kritiek zou zijn dat een truffelmenu wel eens te veel van het goede kan zijn, maar voor een keer....heerlijk en doe het dan goed. De compagnon weet hoe een truffelmenu er uit moet zien en hoe het moet smaken. En nog een puntje...wellicht te veel extra's vooraf, al zijn ze nog zo lekker. De olijven, het brood, de olijfolie. Maar bij zo'n uitgebreid menu zou het te veel kunnen zijn. Maar terugkomen doen we zeker. Ook zonder aanbieding. Heerlijk. Lang leve de compagnon.
-

"Prima gegeten en fijne ambiance"

7.7
food: 8 service: 8 ambience: 7
Met restaurantweek heerlijk gegeten en erg naar ons zin gehad. Gezien menukaart van restaurant ook wel verwacht te starten met amuse maar leuke verrassing ws de extra amuse tussendoor. Gerechten mooi opgemaakt en smaakvol. Niet veel maar vind het ook niet lekker propvol naar huis te gaan. Bij de koffie/thee had aangegeven mogen worden dat er een aantal friandises geserveerd worden gezien mogelijk niet iedereen er mee verrast wil worden gezien de prijs maar voor ons een leuke verrassing. Bediening van een van de dams erg goed en plezierig. Genoeg aanwezig voor de uitleg etc. Goede avond gehad die omvloog
-

"Hoezo aanbieding?"

6.0
food: 8 service: 8 ambience: 2
Super gegeten, porties waren precies goed voor kleine eters zoals wij, maar of dat ook voor anderen voldoende is... De overdaad aan ongevraagd "lekkers" bij de koffie mag wel wat minder, dan kan er ook wat minder berekend worden : 50 euro voor 4 glazen wijn, twee koffie en een fles water vind ik echt te erg. Dat doet de aanbieding van de restaurantweek totaal teniet.
-

"Interesting food experience"

8.7
food: 9 service: 9 ambience: 8
We had a nice experience at this small but very nice restaurant. Fancy cuisine for a great food experience
-

"Een avond om niet te vergeten!!"

2.3
food: 5 service: 1 ambience: 1
Gezien het uiterlijk ziet het restaurant er best leuk uit. Alleen bij binnenkomst merkte ik het al. Totaal geen sfeer. Er stond een chagrijnige vrouw, waar totaal geen glimlachje van af kon. Toen we naar onze tafel beneden in een kille, koude kelder werden gebonjourd duurde het ons veel te lang voordat we ook maar enige service kregen. Toen werd ons allerlei dingen aangesmeerd, zoals een aperitief, we werden bijna verplicht om een cava te nemen. Dit deed de sfeer niet ten goede. Het enige wat ons geruststelde was dat wij niet degene waren waar het naarst tegen gedaan word. Het personeel kon al helemaal niks goed doen in de ogen van de naar mijn idee bedrijfsleidster. Het eten was wel goed te doen, maar toen we daarna een lekker simpel kopje koffie wilden kregen we er meteen 10 friandise's bij waar we totaal niet om gevraagd hebben. Dat kwam uiteindelijk op €6,50(!) per persoon. Over de rekening gesproken, het is allemaal veel te duur. Ik zou dit restaurant wel aanraden, maar alleen als je graag opgelicht wil worden en een kille avond wil hebben.
-

"lekker eten, maar...."

7.0
food: 8 service: 7 ambience: 6
Het eten was echt heel erg goed, mooie gerechten en combinatie van smaken. Ik weet niet of het door de restaurantweek kwam, maar ik heb wel het idee dat ze je terugpakken voor het 'goedkope' menu door de prijzen van de drank omhoog te schroeven (een gewone bordeaux van 10 euro voor 40 euro verkopen en een kopje koffie à 6.50!). Dit was wel een beetje een domper. Volgende keer dan toch ergens anders naartoe...
-

"eten orina"

7.7
food: 7 service: 10 ambience: 6
Eten klasse misschien iets meer aardappel gerecht bij het hoofdgerecht. Maar wat mij stoort is waarom staat de stoel aan de andere tafel op ca 30cm naast je en zit je constant tegen de rug van de man naast je te kijken, gaat de niet over mensen achter je voor de duidelijk en misschien de garderobe overzihtelijke maken tafel nummer aan hanger bv
-

"Heerlijk gegeten "

10.0
food: 10 service: 10 ambience: 10
Sfeervol restaurant, eten zag er mooi uit en smaakte uitstekend. Een aanrader!
-

"Cosy place in bustling area"

8.0
food: 8 service: 8 ambience: 8
Restaurant is just off a very busy area, and is a little oasis from that inside. It's split over a few levels and not very wide. Service was good, food was tasty. Portions could have been just a little bit more substantial but that is the only fault I can find.
-

""

10.0
food: 10 service: 10 ambience: 10
Wat was dit leuk zeg. Personeel leuk en professioneel, locatie en sfeer intiem en gezellig. Eten te gek. Parel van de stad. Niet twijfelen, reserveren! PS NB Vraag om een tafeltje boven in het etablissement.
-

"Wederom genoten!!"

8.0
food: 8 service: 9 ambience: 7
Het 3-gangen wilddiner was heerlijk, mooi geserveerd en diverse smaken kwamen aan bod. De porties waren wel wat karig maar aan het einde van het diner (mede dankzij het hele brood en de wijnen) toch verzadigd.
-

"Sfeervol plekje midden in de stad"

7.7
food: 8 service: 7 ambience: 8
Wij hebben een wildlunch genoten bij de Compagnon. Ons tafeltje aan het raam bood een prachtig uitzicht over het water van het Damrak en de af en aan varende rondvaartboten. Na een kleine amuse kregen we een eerste gang met o.a. kalfszwezerik en inktvis. Een erg lekkere combi. Het hoofdgerecht bestond uit super mals hertenvlees met o.a. truffel. Alleen de mousse die erbij zat vond ik wat flauwtjes. Het dessert was wat mij betreft het meest verrassend: hangop met hazelnootmerengue en truffelijs! Het truffelijs was fantastisch complex van smaak, heel bijzonder. Wijnen ook erg goed.
-

"Lekkere avond gehad!"

8.7
food: 8 service: 8 ambience: 10
We hebben heerlijk 'wild' gegeten in dit sfeervolle restaurant. Bediening was goed en attent. We gaan hier nog een keer naartoe.
-
Loading more results...
- 50% Discount DEAl: 3-course lunch now 35 euro Valid until 1 April 2017

6064c3b9 a5c4 41f9 8ef0 0fb2d92f8e30
€ 35,00
Original Price € 69,99
Discount 50%
Discount € 34,99

Delicious 3-course lunch + 2 glasses of champagne in a beautiful monumental canal house

Restaurant De Compagnon is located in a beautiful monumental canal house in Amsterdam, with a view on the water of the Damrak.

Exclusively for Diningcity, restaurant De Compagnon composed a 3-course lunch with biological products, including 2 glasses of champagne!

The champagne will consist of a Brut and a Champagne Rose of the famous Michel Marcoult.

Please note: the deal is available from 2 persons and can only be booked via Diningcity.nl!

Advantages:
3-course champagne-lunch
+ Unique location in a monumental canal house
+ Valid from Monday until Saturday
+ Book now and pay at the restaurant
+ You can always cancel for free later

* Only available from 2 persons
* Available until december 31, 2016
* Not in combination with other offers/discounts
* NOTE: this deal is only valid if booked online via Diningcity.nl

Reserve Now

Restaurants in proximity of De Compagnon

DE KOONING VAN SIAM

Oudezijds Voorburgwal 42, Amsterdam
110 meters

"Feel like a king in the kingdom of Siam"

VERMEER Michelin

Prins Hendrikkade 59-72, Amsterdam
125 meters

"Vermeer has a great culinary reputation awarded with one Michelin star"

NEW YORK FILM ACADEMY CAFE

Damrak 213, Amsterdam
136 meters

"IF YOU WANT YOUR NEW YORK COMFORT FOOD…"

PALEIS VAN DE WEEMOED

Oudezijds Voorburgwal 15, Amsterdam
144 meters

"Experience the atmosphere of yesteryear and sit around the stage"

RESTAURANT ANNA

Warmoesstraat 111, Amsterdam
229 meters

"High level, reasonable price and a relaxed and informal atmosphere"