You’re invited to… Hemels Rembrandt


Voor het derde jaar op rij verandert de Rembrandt Tower Boardroom op de 32e verdieping van de Rembrandt toren in een exclusief restaurant met waanzinnig uitzicht over Amsterdam. Dé kans om op het hoogste punt van Amsterdam te genieten van een exclusief 5-gangen diner. Maar er is meer te beleven…


Thema

De Rembrandt Tower Boardroom verandert niet alleen in een exclusief restaurant, maar staat ook elk jaar in het teken van de meesterschilder Rembrandt. Dit jaar staat Hemels Rembrandt in het teken van de landschapschilder Hercules Segers.

Maar wat hebben Joris, Hercules, Luc en Marie Cécile gemeen met Rembrandt en de derde editie van Hemels Rembrandt?

De 17e eeuwse landschapsschilder Hercules Segers was een grote inspiratiebron voor Rembrandt en tot op de dag van vandaag ook voor vele andere kunstenaars. In het najaar van 2016 wijden het Rijksmuseum Amsterdam en Museum Het Rembrandthuis elk een tentoonstelling aan deze bijzondere landschapskunstenaar.

Segers-1                         Segers-2

Twee voorbeelden van het werk van Hercules Segers. Zijn werk is relatief zeldzaam; er zijn slechts 11 werken van hem over.


Ook Marie Cécile Thijs heeft een connectie met Rembrandt. Zij zal haar verstilde Rembrandteske portretten exposeren tijdens Hemels Rembrandt. Deze kunstenares geeft haar eigen draai aan kunstwerken van oude meesters. Haar werk is bovendien aangekocht door het Rijksmuseum, wat getuigt van klasse.

Het bijzondere werk van Marie Cécile Thijs in haar serie ‘White Collar’. Voor deze serie fotografeerde ze een authentieke 17e eeuwse plooikraag (oftewel een molensteenkraag) uit de collectie van Rijksmuseum.

Thijs-1 

Hemels Rembrandt combineert kunst, een bijzondere locatie en een smaaksensatie. Topchefs Joris Bijdendijk (Rijks Restaurant) en Luc Kusters (Bolenius) zullen een uniek 5-gangen diner verzorgen. Hierbij laten zij zich ook inspireren door de meesterwerken van Rembrandt, Hercules Segers en de Gouden Eeuw.


 Joris-1                          Luc-1

Joris Bijendijk                                                                                      Luc Kusters

 

Tijdens de avond wordt er een korte introductie gegeven over de exposities gegeven door de conservator van Museum het Rembrandthuis. De expositie van Hercules Segers zal 6 oktober geopend worden en is deels in het Rembrandthuis en deels in het Rijksmuseum te bewonderen. 


Hemels Rembrandt vindt plaats op 28, 29 en 30 september en 1 oktober 2016. Ben jij geïnteresseerd in deze culturele en culinaire ervaring? Kijk voor meer informatie en reserveer je tafel via de website van de Rembrandt Tower Boardroom (Hemels Rembrandt)http://www.rtboardroom.nl/event/hemels-rembrandt/


Related Articles