DE GROTE FINALE: Winnaars Editie Nationale Restaurant Week

And the winners are... 

 

De Nationale Restaurant Week zit er weer op en we kijken terug op een zeer succesvolle Jubileum editie. We hebben voor deze editie een selectie gemaakt van 570 restaurants en met dit exclusievere aanbod hebben we het aantal reserveringen weer zien stijgen ten opzichte van vorige edities!

Om deze succesvolle editie nog even "lichtjes" over te doen, zullen we van 8 tot 21 mei een Winnaars Editie van de Restaurant Week organiseren! Dit doen we in samenwerking met de 10 best gewaardeerde restaurants van de regio. Ben je benieuwd wie erbij zitten? Hier alvast een sneakpeak van een aantal toprestaurants!

Umami by Han - Maastricht 

Umami heeft de betekenis "hartig" of "rijk van smaak". Een Japanse professor beschreef Umami als een vijfde basissmaak, die elementair bleek bij het proeven van zeewier. Dat de gerechten rijk van smaak zijn is te zien in de vleiende recensies. De prachtige opgemaakte gerechten, die bestaan uit diverse, verrassende smaken overdonderen je de gedurende avond! Dit restaurant is terecht bekroond met een Bib Gourmand! (TOP500 - €27,50 - extra 4e gang)

The White Room - Amsterdam

Ook dit jaar laat The White Room weer zien waar ze voor staan. "Woorden schieten mij tekort.", was een van de recensies. Michelin-chef Jacob Jan Boerma gebruikt weliswaar Nederlandse ingrediënten, maar hij kookt op wereld's niveau! Omdat ze tijdens deze editie 1 jaar bestaan, stellen ze een speciaal menu samen. Benieuwd naar wat voor menu zij in petto hebben? Houdt onze Facebookpagina in de gaten! (Signature Dish - €70)

La Fleurie - Brabant

Wereldse invloeden met Brabantse gemoedelijkheid! Chef-kok William Rijnen en zijn brigade koken met passie de mooiste gerechten en dat zagen we terug in de reacties van onze gasten:
 "Na afloop konden we niet zeggen wat wij het lekkerst vonden."
 En dat is wat La Fleurie een winnaar maakt! (TOP250 - €29,50)

Herberg de Engel - Gelderland

Bij Herberg de Engel spatte het enthousiasme er vanaf: "Geweldig!" en "Alles klopt!". Dit restaurant is gelegen op een uniek natuurgebied van "de Strang" met een prachtig uitzicht van de Waal. Grijp je kans tijdens deze editie en maak kennis met de heerlijke gerechten van Herberg de Engel.  (TOP250 - €29,50 - gratis 5e gang) 

't Ambachthuys - Rotterdam
Een droom kwam uit toen Dimitri Roedoe patron cuisinier werd van zijn eigen zaak. Een restaurant waar gastvrijheid net zo belangrijk is als gastronomie. Een pareltje dat nog niet door iedereen is ontdekt, maar bij onze gasten wordt gerekend als een nieuwe parel, aldus: "Een nieuwe topper in het oude Raadhuis in Hillegersberg" (TOP250 - €29,50) 

De Moerbei* - Den Haag

Ook de sterrenrestaurants hebben tijdens de Jubileum editie gestreden voor de eerste plek. De Moerbei * is  geëindigd op nummer 1 met recensies, zoals: "Fantastisch!" en "Smullen voor de fijnproever". Restaurant de Moerbei is gevestigd in een oude boerenhoeve midden in het centrum van het pittoreske dorpje Warmond. (Michelin Ster * - €40,00)

 

Reserveer vanaf vandaag op www.restaurantweek.nl en kijk snel welke restaurants er nog meer hebben gewonnen! 

 

 

 

 


Related Articles