Food Trend: Shared Dining


Misset Horeca schreef in 2007 voor het eerst over de foodtrend Shared Dining. Deze trend kwam toen net overwaaien vanuit de grote steden zoals New York, Parijs en Londen. In het begin waren er slechts een aantal restaurants in Nederland die deze trend overnamen, maar inmiddels is dit eetconcept niet meer weg te denken uit de Nederlandse horeca!


Het concept is, zoals de naam al doet vermoeden, erg simpel: verschillende kleine gerechtjes om te delen die samen een maaltijd vormen. De standaard indeling van een voor-, hoofd- en nagerecht is voorbij en je deelt alle gerechtjes met je tafelgenoten.

Deze manier van uit eten gaan bestaat natuurlijk al langer en kennen we vooral van de tapas bars en all-you-can-eat sushi ketens. Maar nu is dit concept echt doorgedrongen tot alle soorten keukens en omarmen bijvoorbeeld eetcafés en Michelinsterren restaurants dit concept ook. De focus ligt voornamelijk op het samenzijn en het is belangrijk dat er een gezellige en relaxte sfeer ontstaat doordat je alle gerechten deelt.

Het concept is ook ideaal voor degenen onder ons die moeilijk kunnen kiezen, je bestelt van alles een beetje en kan zo de hele keuken ontdekken! Voor de keukenbrigade is het ook ideaal omdat ze de vrijheid hebben om veel meer kleine, wisselende en creatieve gerechten te creëren. Daarnaast hoeft ook niet alles tegelijk op tafel waardoor er minder druk ontstaat om alles tegelijk op te dienen.

Voor de liefhebbers van Shared Dining hebben we een aantal DiningCity Deals op een rijtje gezet waar je met korting kunt genieten!


Mangetsu in Amsterdam

Mangetsu ligt vlak achter het Vondelpark in de chique wijk Oud-Zuid. Hier serveren ze hele unieke Japanse gerechten met een culinaire twist. Het interieur van het restaurant is trendy met vele donkere elementen wat de sfeer mysterieus maakt. Samen met de creativiteit is dit een garantie voor een spannende belevenis!

Mangetsu-1

Mangetsu-2

Speciaal voor DiningCity biedt Mangetsu een 4-gangen shared dinner aan voor slechts € 30,- per persoon. Reserveer HIER snel de deal!


De Mangerie in Hilversum

Restaurant De Mangerie in Hilversum is een gezellig restaurant waar je kunt genieten van Chinese specialiteiten. Chef-kokkin Ewan Liu neem je mee naar het ware China met haar authentieke Chinese gerechten. Kom snel hiervan genieten en reserveer HIER de deal!

Mangerie-1

Merlot in Amersfoort

Wijnbar Merlot is een echte hotspot in het centrum van Amersfoort. Het interieur van Merlot is sfeervol en heeft een open keuken, waar het hedendaags en smaakvol dineren is. Er wordt gekookt met smaakrijke en verse ingrediënten: als het kan van vaderlandse bodem maar ook van andere streken. De basis is Frans, aangevuld met invloeden van andere interessante keukens. 

Merlot-1

Merlot-2

Merlot heeft altijd minstens 100 bijzondere soorten wijnen in huis. Deze wijnen liggen altijd klaar op de juiste temperatuur in één van de 9 wijnklimaat kasten.Ben jij op zoek naar een gezellige avond, gecombineerd met de lekkerste gerechten bij restaurant & wijnbar Merlot? Reserveer dan HIER snel dit 6-gangen tastingmenu met maar liefst 50% korting!


Related Articles