East meets West bij Aziatisch restaurant Adam & Siam


De Restaurant Week zomereditie is gisteren van start gegaan! De eerste dag werd natuurlijk in stijl ingeluid en wij waren uitgenodigd om bij Adam & Siam het Restaurant Week-menu te komen testen. De real Asian food-lovers van DiningCity konden hun hart niet op toen we een kijkje mochten nemen bij het pas geopende en misschien wel nieuwste deelnemende restaurant aan de Restaurant Week. Het menu was origineel, puur en een ontdekkingstocht van smaken. Voor even raakten we verloren in de charme van de Asian bistro culture...

... en sindsdien zijn we verliefd. Het hippe, nieuwe Adam & Siam is gevestigd in het hart van de hoofdstad. De weergaloze bar bij binnenkomst van het historische pand laat iedereens mond eventjes openvallen, waarna er een zacht "wauw" volgt. We mochten even plaatsnemen aan deze fenomenale bar waar we direct werden verwend met een aperitief. De voormalige tabaksfabriek heeft haar karakteristieke trekken en aantrekkelijkheid zeker niet verloren over de jaren. Een gigantische, loodzware kluis die in volle glorie achter de bar staat. Leuk weetje: de muren van het pand zijn later om de machtige kluis heen gebouwd, aangezien deze onverplaatsbaar is.

Bar-Adam&Siam-1


Na het korte maar plezierige verblijf aan de verlichte bar, werden we uitgenodigd om plaats te nemen in het restaurantgedeelte. Het restaurant bestaat eigenlijk uit een grote, open zaal met balkon en is daardoor een lichte, ruime en fijne plek. Vanaf de reeds opgedekte tafel kan iedere gast meekijken in de keuken "where the magic happens". Hier is de plek waar cultuur gemixt wordt met gerechten, waar Amsterdam Azië omarmt en waar het westen en het oosten nader tot elkaar komen. 

AdamenSiam-1

Tijdens het dineren word je vriendelijk geholpen door het kundige personeel, met de grootste glimlach die je in tijden niet hebt gezien. De soepele witte wijn die ze serveren past perfect bij de pikante smaken uit het Oosten. Laat je ook vooral adviseren door het personeel welke wijn het beste past bij de gerechten; ze weten precies waar ze het over hebben en geven je uitmuntend advies. Het leuke aan het Restaurant Week-menu is dat je eigenlijk ieder gerechtje op de kaart mag proeven en er zelfs nog extra supplementen bij kunt kiezen. Hierdoor kreeg je een beeld van de veelzijdige keuken en de kunsten van de chef-kok. 

Adam&Siam-1       Adam&Siam       adamsiam

Het zoete en afsluitende gerecht liet ons in eerste instantie een beetje twijfelen, omdat hartig meer ons ding is. Maar het dessert van Adam & Siam was in één woord: geweldig. We mochten van de brownie gepaard met toffee en noten én de spekkoek met perenijs snoepen. Je hebt nog nooit een lekkerdere spekkoek gegeten, dat beloven we je. En zeker niet omdat het dessert hier gepaard ging met zo veel enthousiasme en de rijke ambiance van het restaurant. De smaken van de brownie en de spekkoek stemden perfect op elkaar af en daarnaast was het een plaatje om naar te kijken. Na het diner kan je weer plaatsnemen aan de bar voor een fijn digestief. 

 adamensiam

Kortom: ga snel naar Adam & Siam! Dit wil je niet missen. Reserveren voor de Restaurant Week kan nog.

Klik HIER!


HappyEnding-Adam&Siam-


Related Articles