Culinair lunchen bij deze 10 Dining with the Stars restaurants

Geschreven door Diningcity
Gepubliceerd op 17 november 2021 • Leesduur 5 minuten

Lunch als een echte ster tijdens Dining with the Stars! Een maand lang schotelen de beste chef-koks een hoogwaardige lunch voor en kun je deze bij DiningCity voordelig scoren. App je vrienden alvast of stel het voor bij de koffie met familie en pak de agenda’s er maar bij. Op basis van de reserveringen en reviews hebben wij een mooi lijstje opgesteld met restaurants die meedoen met Dining with the Stars door het hele land. Ook hebben we een evenwichtige mix van restaurants met of zonder Michelinster. Maar stiekem zijn het allemaal sterrenrestaurants tijdens Dining with the Stars!

Spring naar

1. Zout & Citroen* in Oosterhout

We beginnen met de eerste rijzende ster van deze blog: Zout & Citroen*. Zoals je kan zien aan de naam, bezit dit restaurant één Michelinster met trots. Het Michelin-restaurant is gevestigd in het oude Koetshuys van het Brabantse Oosterhout, midden in het stadscentrum.

Het restaurant wordt geleid door Bram en Patricia Helleman die eigenaar zijn van dit toprestaurant. Volgens onze gasten krijg je aan tafel een warme indruk en een unieke en heerlijke ervaring van de borden die zij voorschotelen. Proef de Franse keuken waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van biologische producten. Kwaliteit staat altijd voorop bij Zout & Citroen*!

2. De Herberg van Smallingerland in Rottevalle

Wolkom in Rottevalle! Ontdek de eigentijdse Nederlandse keuken en de gastvrijheid van Fryslân! Net boven het Friese Drachten is het kleine authentieke Rottevalle te vinden. Herbergiers Freddy Bult en Aukje Westerhof laten je helemaal thuis voelen en bieden je een echte culinaire ontdekkingstocht aan.

Chef Kees Meinderts zorgt dat de culinaire ontdekkingstocht niet mis kan gaan. Met zijn 7 jaar ervaring als souschef bij De Librije in Zwolle, weet hij als geen ander hoe hij zijn gasten kan laten genieten van de gerechten die de Herberg voorschotelt. De herberg haalt de ingrediënten uit de nabije omgeving, van de Friese boer en de Friese natuur. Niks is te gek, de beste wijnen zijn geselecteerd, alcoholvrij of niet. ‘Een memorabel lekker bezoek’, dat maak je mee bij De Herberg van Smallingerland!

3. Restaurant Vivendum* in Dilsen-Stokkem

Nog een Michelin topper: gelegen aan de uiterwaarden aan de Oude Maas, ditmaal in het Dilsem-Stokkem in Belgisch Limburg. Het restaurant beschikt over een open keuken waardoor je aan tafel al proef wat er in de keuken wordt bereid met de streekproducten die het restaurant gebruikt.

Een voortreffelijke en stijlvolle lunch, dat krijg je als luncht bij Restaurant Vivendum aldus een van onze gasten: “Zeer verzorgde 4-gangen lunch, omlijst door een aantal fraaie amuses en zelfgemaakte lekkernijen bij de koffie. Prima wijnen, per glas, passend bij het menu.
Stijlvolle omgeving.” Wist je dat je bij Restaurant Vivendum* ook kan slapen inclusief diner?

4. Kasteel Eyckholt in Roosteren

Een charmant kasteeltje, al zeggen ze het zelf. Dit kasteeltje is te vinden in het Limburgse Roosteren. Het rijksmonument dateert al vanaf de late Middeleeuwen en doet sinds de jaren 70 dienst als een waardig voortreffelijk restaurant. Bij dit kasteel proef je alles van een (h)eerlijke keuken waarbij gebruik wordt gemaakt van zoveel mogelijk verse producten uit de streek. Het kasteel huisvest een mediterrane en Franse keuken. Er is voor ieder wat wils: er staan gerechten op het menu van vis, vlees en vegetarisch.

Het is een waardig tripje waard als je van ver of van dichtbij komt. Het kasteel past in een geweldig fotokiekje en met de uitstekende ligging kan je alle kanten op. Met passie en enthousiasme ontvangt het team van Ria Joosten, eigenaar van Kasteel Eyckholt, jou en je gezelschap bij het kasteel!

5. Ratatouille Food & Wine* in Haarlem

De naam doet je al vermoeden dat dit een restaurant is met een Franse keuken. Langs de Spaarne in hartje Haarlem vind je dit restaurant in een karakteristiek pand dat sfeervol is ingericht. Het restaurant is een mix van de Franse keuken in de realiteit van vandaag. Dat wil zeggen dat het vernieuwend is. Dat zegt ook Michelin bij de uitreiking van de eerste ster aan het restaurant: “Een voorbeeld voor de nieuwe generatie koks en restaurant: minder duur, minder stijf, en toegankelijker. Alle gerechten zijn tot in perfectie bereid met verrassende smaakpaletten.”

Chef-kok Jozua Jaring verrast de gasten graag met kleuren en vormen en besteedt veel aandacht aan de opmaak van de borden die vervolgens onder je neus liggen. Je neus heeft het er maar druk mee: het ontkomt niet aan de heerlijke geuren die rondgaan in het restaurant. Geniet van een overheerlijke lunch en maak er een culinair feestje van terwijl je wordt meegenomen in de culinaire wereld van de chef.

6. De Kruidfabriek by Lute in Amstelveen

Aan de rand van Amstelveen, aan de Amstel, is de Kruidfabriek by Lute te vinden. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit restaurant sinds 2002 gevestigd in een voormalige buskruitfabriek. Het restaurant beschikt ook over een eigen kruidenkas en met de naam ‘De Kruidfabriek’ is het een knipoog naar het verleden.

Peter en Marieke heten je van harte welkom bij de Kruidfabriek. Met een bruisende Franse menukaart staat het vol met vis-, vlees en vegetarische gerechten. Laat je verrassen door deze afwisselende -en evenwichtige gerechten. Chef Tim Buis combineert pure en lokale producten met kruiden en specerijen uit de kruidenkas tot een creatief en eigentijdse lunch. Bij de Kruidfabriek by Lute, kun je zeker terecht voor een culinaire lunch!

7. La Provence* in Driebergen-Rijsenburg

Aan de Hoofdstraat in het Utrechtse Driebergen-Rijsenburg vind je fine-dining restaurant La Provence*. Al ruim 50 jaar verrast dit restaurant haar gasten met gerechten met eerlijke en pure smaken. Het ambitieuze en dynamische keukenteam werkt met de beste seizoensgebonden producten en verwent graag haar gasten met nieuwe verrassende creaties en smaakexplosies.

Hier staat innovatie en vernieuwing hoog in het vaandel en daarmee wordt chef-kok André van Alten omschreven als een unieke chef die zich blijft heruitvinden. Zijn gerechten bieden een diversiteit van texturen, speelt graag met koud en warm en gebruikt zijn creativiteit voor een prachtige opmaak van het bord.

8. Tante Kee in Kaag

Nee, Tante Kee is geen persoon, maar het idyllische restaurant Tante Kee! Het ligt in het Zuid-Hollandse Kaag aan de Kagerplassen. Bij het aanrijden van Kaag en de Kagerplassen, lijkt het net alsof je op vakantie bent. Omringd door het water en de pittoreske huizen is dit hoogwaardig restaurant te vinden. Door de ontspannen sfeer op het eiland, wekt de indruk dat de tijd heeft stilgestaan in het dorpje buiten de grote steden. Wist je dat je ook per pont bij dit restaurant kan komen?

De keuken van Tante Kee bereidt gerechten die geïnspireerd zijn door de Franse keuken. Af en toe valt er ook een oosters accent te vinden in deze heerlijke gerechten. Het restaurant hecht veel waarde aan biologische en streekproducten. Kom je ook genieten van de heerlijkste gerechten en de prachtigste wijnen bij restaurant Tante Kee?

9. ’t Raedthuys* in Duiven

Onder de rook van de stad Arnhem wordt historie gecombineerd met moderne uitstraling wat de ambiance prettig en warm maakt. Ook is het een plek waar de hedendaagse kunst en culinaire creaties elkaar ontmoeten. En dan hebben we het over ’t Raedthuys in Duiven! Bij 't Raedthuys worden de meest originele smaakcombinaties gebruikt wat ook nog eens een lust is voor het oog of voor dat ene perfectie kiekje op je Instagram-story.

Een lunch bij ’t Raedthuys is een werkelijk culinair hoogtepunt. Het restaurant beschikt namelijk sinds 2013 over een Michelinster en weet het sindsdien te behouden. Chef-kok Hans den Engelsen streeft naar gastronomische perfectie met dagverse producten. Sommerlier Karina van der Kolk past de wijn aan bij het gerecht zodat het echt een culinair feestje wordt!

10. Akkeroord in Waddinxveen

Akkeroord is te vinden in het Zuid-Hollandse Waddinxveen, net boven Gouda en midden in het Groene Hart. Waar je ook vandaan komt, vanuit de drie steden Rotterdam, Den-Haag en Utrecht is het makkelijk bereikbaar. Martin en Jan Willem heten je van harte welkom in Akkeroord en laten je het restaurant vol trots zien. Een modieuze sfeer door een mix van warme tinten en wisselende kunst.

Het is moeilijk om niet naar buiten te kijken, het restaurant beschikt namelijk over een prachtig landelijk uitzicht. De Franse keuken werkt per seizoen naar een eigentijds menu en met alleen verse producten. Verser kan niet, want de producten komen uit eigen tuin. Hoge kwaliteit en gastvrijheid is de standaard van Martin en Jan Willem.

Reserveer jouw sterrenlunch!

Heb je trek gekregen? Wij ook tijdens het schrijven van dit artikel! De actie is net begonnen, dus er is nog voldoende plek. Kies je restaurant uit via de site van Dining with the Stars en reserveer je tafeltje. Het enige wat wij nog kunnen zeggen is: bon appétit!

Veelgestelde vragen

Je kunt bij de meeste restaurants gratis reserveren en annuleren. De rekening betaal je pas in het restaurant. Sommige restaurants vragen om een kleine aanbetaling, dit wordt duidelijk aangegeven bij het plaatsen van de reservering.

Als je de bevestigingsmail kwijt bent, kun je een mail sturen naar [email protected] of bel ons op (020) 486 67 29.

Heb je van je reservering gebruik gemaakt, dan ontvang je automatisch een e-mail met daarin een uitnodiging om je gastronomische ervaring met het restaurant met ons te delen in een recensie. Klik in de mail op 'recensie achterlaten' en hier kun je een recensie schrijven over het restaurant dat je hebt bezocht.

Op www.restaurantdinercheque.nl kan je bij meer dan 350 geselecteerde restaurants reserveren. Restaurant Dinercheque is alleen geldig met een reservering via www.restaurantdinercheque.nl. Let op: mocht je de code via een andere partner hebben gekregen, zoals Gall & Gall of Blokker ga dan naar de website die je op jouw vouchercode kunt vinden.

Geen probleem.

Indien je een account bij ons hebt aangemaakt kun je op je account inloggen en de reservering zelf eenvoudig wijzigen.

Heb je geen account? Klik dan op de link van de bevestigingsmail van je reservering.

Tijdens Dining with the Stars kun je heerlijk genieten van een fantastisch luxe diner bij de beste 160 restaurants van België, vanaf slechts € 54,40 per persoon. Dining with the Stars wordt 2 keer per jaar georganiseerd, in de zomer en in de winter.

Ja, je kunt altijd gratis annuleren.

Indien je een aanbetaling hebt gedaan kun je tot 24 uur voor je reservering annuleren. Het door jou aanbetaalde bedrag wordt dan automatisch op je rekening terug gestort. Let op: als je minder dan 24 uur van tevoren annuleert houdt het restaurant je aanbetaling om de kosten van de tafel te dekken. Wij staan hier los van, problemen die hierdoor veroorzaakt worden moeten in communicatie met het restaurant opgelost worden.

Je kunt je reservering annuleren vanuit de bevestigingsmail: Klik op reservering beheren in de mail en klik op de knop reservering annuleren. Als je een account hebt aangemaakt, kun je dit ook gemakkelijk doen door naar 'mijn reserveringen' te gaan. Je kunt ook contact met ons opnemen op telefoonnummer +31 (020) 486 67 29 of per email via [email protected].

Van elke reservering ontvang je binnen enkele minuten een bevestiging op het door jouw opgegeven email adres. Niets ontvangen? Kijk dan even in je spambox.

Ja, restaurants houden altijd rekening met eventuele dieetwensen.

Je kan je dieetwensen aangeven bij de opmerkingen op het reserveerformulier.

Bij de meeste deals zijn drankjes zijn niet inbegrepen.

Sommige restaurants bieden een all-in arrangement aan waarbij duidelijk wordt aangegeven welke drankjes wel zijn inbegrepen.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op deze website hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden