Op vakantie in eigen land! 5 goeie tips.

Geschreven door Diningcity
Gepubliceerd op 29 maart 2021 • Leesduur 2 minuten

Uren in een krappe vliegtuigstoel, naast een compleet vreemde met één keer in de paar uur een maaltijd waar niemand echt gelukkig van kan worden. Of met z’n vijven in een net te kleine gezinsauto gepropt om ‘gezellig’ met het gezin op vakantie te gaan naar Zuid-Frankrijk. Op vakantie gaan is niet in alle aspecten even luxe, en ondanks dat veel zuidelijk gelegen landen doorgaans meer zon bieden, heeft ons pittoreske Holland ook haar charme. Een weekje naar zeeland of een weekendje vertoeven op de Veluwe zijn heerlijke alternatieven voor de verre vakantie, en op vakantie gaan in eigen land is dan ook iets wat graag door de Nederlander gedaan wordt. Waar in Nederland kun je het beste heen om even tot rust te komen, te genieten van je omgeving en lekker een hapje te eten? Wij hebben 5 goeie tips!

Spring naar

1. Hotel Indigo

In een voormalig bankgebouw, recht tegenover het paleis Noordeinde in Den Haag, ligt het 4 sterren-boetiek hotel Indigo. Geniet van prachtige oude decorelementen in dit mooie hotel. Alle designkamers hebben een spa-geïnspireerde badkamer met inloopdouche. Geniet ook van een heerlijk ontbijt, lunch én diner bij Brasserie Stock en Bonds. Laat je culinair verwennen en geniet van een luxe staycation in den Haag bij Hotel Indigo!

2. Postillion Hotel

Geniet een dagje van de 9 Straatjes, het Rijksmuseum, het Vondelpark en alle andere mooie bezienswaardigheden in onze prachtige hoofdstad, om vervolgens een heerlijke overnachting tegemoet te gaan bij Postillion Hotel in Amsterdam! Dit luxe hotel beschikt over spraakgestuurde kamers, dat wil zeggen dat je vanaf je bed je televisie kunt bedienen. Het hotel beschikt over een fantastisch restaurant genaamd Cooper & Cecile, waar je kunt genieten van een heerlijk 3-gangen diner met welkomstdrankje.

3. Hotel Dorhout Mees

Uitgekeken op de stad? Gelegen vlakbij het strand in Biddinghuizen, vind je Princess Hotel Dorhout Mees. Laat je hier verrassen door de chef-kok en geniet van de bijzondere culinaire hoogstandjes en ongedwongen sfeer, met een prachtig uitzicht op de fantastische natuuromgeving. Elegant, eigentijds en sfeervol zijn de kenmerken die passen bij Princess Hotel Dorhout Mees. Alle smaken en pure passie vind je terug in de prachtige creaties van de chefs.

4. De Hoeve van Nunspeet

Midden in het bosrijke gebied de Veluwe ligt Hotel De Hoeve van Nunspeet. De geweldige locatie heeft voor ieder wat wils. Geniet van de prachtige omgeving door een van de vele wandel- en fietsroutes of trek je even terug in de stilte van het bos.
Daarnaast zorgen de chef-koks van het fantastische restaurant Brasserie 14 met culinaire hoogstandjes voor een onvergetelijke avond. De uitstekende service in combinatie met de verrukkelijke gerechten zorgen voor een ongedwongen sfeer in de fabelachtige natuuromgeving.

5. Hotel Plein Vijf

Boetiek Hotel Plein Vijf is gelegen midden op de markt van Deurne. Het sfeervolle hotel staat bekend om de vele unieke kamers. Van de buitenkant een historisch pand maar van binnen een moderne en luxueuze inrichting.
Bij Brasserie Plein Vijf zorgen de chefs voor een complete avond culinair genieten. De verrassende combinaties met vele verschillende smaken maken dit tot een unieke ervaring.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij de meeste restaurants gratis reserveren en annuleren. De rekening betaal je pas in het restaurant. Sommige restaurants vragen om een kleine aanbetaling, dit wordt duidelijk aangegeven bij het plaatsen van de reservering.

Als je de bevestigingsmail kwijt bent, kun je een mail sturen naar [email protected] of bel ons op (020) 486 67 29.

Heb je van je reservering gebruik gemaakt, dan ontvang je automatisch een e-mail met daarin een uitnodiging om je gastronomische ervaring met het restaurant met ons te delen in een recensie. Klik in de mail op 'recensie achterlaten' en hier kun je een recensie schrijven over het restaurant dat je hebt bezocht.

Op www.restaurantdinercheque.nl kan je bij meer dan 350 geselecteerde restaurants reserveren. Restaurant Dinercheque is alleen geldig met een reservering via www.restaurantdinercheque.nl. Let op: mocht je de code via een andere partner hebben gekregen, zoals Gall & Gall of Blokker ga dan naar de website die je op jouw vouchercode kunt vinden.

Geen probleem.

Indien je een account bij ons hebt aangemaakt kun je op je account inloggen en de reservering zelf eenvoudig wijzigen.

Heb je geen account? Klik dan op de link van de bevestigingsmail van je reservering.

Tijdens Dining with the Stars kun je heerlijk genieten van een fantastisch luxe diner bij de beste 160 restaurants van België, vanaf slechts € 54,40 per persoon. Dining with the Stars wordt 2 keer per jaar georganiseerd, in de zomer en in de winter.

Ja, je kunt altijd gratis annuleren.

Indien je een aanbetaling hebt gedaan kun je tot 24 uur voor je reservering annuleren. Het door jou aanbetaalde bedrag wordt dan automatisch op je rekening terug gestort. Let op: als je minder dan 24 uur van tevoren annuleert houdt het restaurant je aanbetaling om de kosten van de tafel te dekken. Wij staan hier los van, problemen die hierdoor veroorzaakt worden moeten in communicatie met het restaurant opgelost worden.

Je kunt je reservering annuleren vanuit de bevestigingsmail: Klik op reservering beheren in de mail en klik op de knop reservering annuleren. Als je een account hebt aangemaakt, kun je dit ook gemakkelijk doen door naar 'mijn reserveringen' te gaan. Je kunt ook contact met ons opnemen op telefoonnummer +31 (020) 486 67 29 of per email via [email protected].

Van elke reservering ontvang je binnen enkele minuten een bevestiging op het door jouw opgegeven email adres. Niets ontvangen? Kijk dan even in je spambox.

Ja, restaurants houden altijd rekening met eventuele dieetwensen.

Je kan je dieetwensen aangeven bij de opmerkingen op het reserveerformulier.

Bij de meeste deals zijn drankjes zijn niet inbegrepen.

Sommige restaurants bieden een all-in arrangement aan waarbij duidelijk wordt aangegeven welke drankjes wel zijn inbegrepen.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op deze website hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden