Dit zijn de 10 beste Italiaanse restaurants van Amsterdam!

Geschreven door Diningcity
Gepubliceerd op 16 februari 2021 • Leesduur 2 minuten

Lasagne, Spaghetti, Tortellino en vooral ook pizza eten bij een échte Italiaan, een van de lekkerste dingen die er zijn. De Italiaanse keuken heeft zich onmisbaar in Nederland gemanifesteerd. Pizzeria’s en pasta-restaurants zijn niet meer weg te denken uit culinair Nederland. Lekker Italiaans uiteten in Amsterdam? Wij hebben de tien lekkerste restaurants voor je op een rijtje gezet!

Spring naar

1. Roberto's


Italiaans eten in stijl én op niveau kan bij Roberto’s in het chique Amsterdam-zuid in de Half Moon Lounge van het Hilton Hotel. Handgemaakte pasta, een goed stuk vlees en een fantastisch wijnarrangement. Voor een heerlijke Pizza, een lekker antipasti-gerecht, risotto of een vegetarisch gangen menu, kun je bij Roberto’s zeker terecht!

2. Bella Ciao


Authentiek Italiaans, bijzonder smaakvol en erg gezellig. Dit tweede restaurant bevindt zich naast het olympisch stadion in Amsterdam-zuid; een goeie, betaalbare pizza eten midden in de stadionbuurt! Met een breed assortiment en goede service is er bij Bella Ciao voor ieder wat wils.

3. Pepenero


Het derde restaurant in dit lijstje is het gezellige familie restaurant Pepenero in Amsterdam-Oost. Met een keuken onder leiding van Chef Marco Spina, die in 2018 de trotse titel ‘gastheer van het jaar’ mocht dragen kan je je bij Pepenero heerlijk een avondje laten verwennen.

4. Insieme


Als je lekker, gezond en vers Italiaans wilt eten kan je het beste naar Insieme in de Rivierenbuurt. De ingrediënten die gebruikt worden in de gerechten van dit populaire Italiaanse restaurant worden direct geselecteerd bij Italiaanse boeren en zijn dus altijd vers!

5. Il Primo Ristorante


Betaalbaar pizza of pasta eten in het gezellig centrum van Amsterdam! Aan de Reguliersdwarsstraat zitten veel gezellige restaurants, waaronder de Italiaan Il Primo Ristorante. Goed, lekker en vers Italiaans eten tegen een betaalbare prijs.

6. Pasta e Basta


Ravioli, lasagne of spaghetti eten midden in de grachtengordel! Pasta e Basta specialiseert zich in heerlijke pasta’s voor jong en oud. Geniet naast een culinaire avond ook muzikaal, dankzij het zingende personeel. Geniet van een prachtige muzikale ervaring tijdens het eten van je maaltijd!

7. Toscanini


Wil je lekker Italiaans eten op hoog niveau? Toscanini in de gezellige Amsterdamse jordaan is dan je beste optie! Mooie Italiaanse gerechten in een stijlvolle ambiance. Met 14 Gault & Millau punten is restaurant Toscanini dan ook een gevestigde naam binnen de horeca van Nederland.

8. Assaggi


Niets is Amsterdamser dan een avondje lekker eten in de Jordaan. Assaggi ligt prachtig gelegen met uitzicht op de Westerkerk. Met dagelijks versgemaakte pasta kun je hier heerlijk en vers eten. Naast het eten staat dit restaurant ook bekend om hun goed wijnarrangement. Geniet een avondje van een heerlijke antipasti met een daarbij passende wijn bij Assagi!

9. Quattro Gatti


Een romantisch avondje uiteten aan de Hartenstraat, midden in de gezellige grachtengordel van Amsterdam centrum. Geniet op culinair niveau in dit gezellige Italiaanse restaurant van een heerlijke pasta, gebraden lam of een lekker vegetarisch gerecht! Quattro Gatti verzorgd je avond van top tot teen op culinair niveau.

10. Trattoria Olivo


Het laatste restaurant van dit lijstje is zeker niet de minste, lekker uiteten bij een Italiaans familie restaurant in de gezellige Amsterdamse Pijp. Bij Trattoria Olivo kun je authentiek Italiaans eten volgens de oude familierecepten. Gezelligheid en lekker eten in een van de leukste buurten van Amsterdam!

Veelgestelde vragen

Je kunt bij de meeste restaurants gratis reserveren en annuleren. De rekening betaal je pas in het restaurant. Sommige restaurants vragen om een kleine aanbetaling, dit wordt duidelijk aangegeven bij het plaatsen van de reservering.

Als je de bevestigingsmail kwijt bent, kun je een mail sturen naar [email protected] of bel ons op (020) 486 67 29.

Heb je van je reservering gebruik gemaakt, dan ontvang je automatisch een e-mail met daarin een uitnodiging om je gastronomische ervaring met het restaurant met ons te delen in een recensie. Klik in de mail op 'recensie achterlaten' en hier kun je een recensie schrijven over het restaurant dat je hebt bezocht.

Op www.restaurantdinercheque.nl kan je bij meer dan 350 geselecteerde restaurants reserveren. Restaurant Dinercheque is alleen geldig met een reservering via www.restaurantdinercheque.nl. Let op: mocht je de code via een andere partner hebben gekregen, zoals Gall & Gall of Blokker ga dan naar de website die je op jouw vouchercode kunt vinden.

Geen probleem.

Indien je een account bij ons hebt aangemaakt kun je op je account inloggen en de reservering zelf eenvoudig wijzigen.

Heb je geen account? Klik dan op de link van de bevestigingsmail van je reservering.

Tijdens Dining with the Stars kun je heerlijk genieten van een fantastisch luxe diner bij de beste 160 restaurants van België, vanaf slechts € 54,40 per persoon. Dining with the Stars wordt 2 keer per jaar georganiseerd, in de zomer en in de winter.

Ja, je kunt altijd gratis annuleren.

Indien je een aanbetaling hebt gedaan kun je tot 24 uur voor je reservering annuleren. Het door jou aanbetaalde bedrag wordt dan automatisch op je rekening terug gestort. Let op: als je minder dan 24 uur van tevoren annuleert houdt het restaurant je aanbetaling om de kosten van de tafel te dekken. Wij staan hier los van, problemen die hierdoor veroorzaakt worden moeten in communicatie met het restaurant opgelost worden.

Je kunt je reservering annuleren vanuit de bevestigingsmail: Klik op reservering beheren in de mail en klik op de knop reservering annuleren. Als je een account hebt aangemaakt, kun je dit ook gemakkelijk doen door naar 'mijn reserveringen' te gaan. Je kunt ook contact met ons opnemen op telefoonnummer +31 (020) 486 67 29 of per email via [email protected].

Van elke reservering ontvang je binnen enkele minuten een bevestiging op het door jouw opgegeven email adres. Niets ontvangen? Kijk dan even in je spambox.

Ja, restaurants houden altijd rekening met eventuele dieetwensen.

Je kan je dieetwensen aangeven bij de opmerkingen op het reserveerformulier.

Bij de meeste deals zijn drankjes zijn niet inbegrepen.

Sommige restaurants bieden een all-in arrangement aan waarbij duidelijk wordt aangegeven welke drankjes wel zijn inbegrepen.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op deze website hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden